© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.01.2015 12:14:58

Obubožani Novogoričani šele 19. januarja

Grega Wernig

Najpozneje med vsemi prvoligaši se bodo na drugi del sezone začeli pripravljati pri Gorici.

Novogoričani bodo prvi trening opravili šele 19. januarja, je pa ob tem zanimivo, da je vodstvo kluba pri napovedi začetka priprav uporabila celo besedo "predvidoma". A to je po svoje razumljivo: marsikaj glede prihodnosti Gorice je namreč še vedno zavito v gosto meglo skrivnosti.

Primorci se namreč spet spopadajo s hudo finančno krizo. Minus na računu je menda presegel pol milijona evrov, še večji je dolg Parme, ki je med tem že stisnila rep med noge in se od Slovenije poslovila še pred koncem podpisane pogodbe. Skratka, bilo je lepo, dokler je trajalo, zdaj pa je prihodnost nekdanjega prvaka spet ogrožena.

Nogometaši menda niso bili plačani že celo večnost, enako velja za zaposlene v klubu. Pritisk na predsednika Roberta Vrtovca je vedno večji, prvi mož kluba bije bitko s časom. Že nekaj časa se sicer šušlja, da bo Gorica kmalu sklenila sodelovanje s Sampdorio, kar je v tem trenutku bržčas tudi edina možnost za preživetje.

Ko že govorimo o Gorici, dodajmo še to, da jo je zapustil brazilski branilec z italijanskim potnim listom Ronaldo Vanin, ki se je preselil v Arezzo, novi član pa je postal Alberto Gallinetta. Nekdanji vratar Interja in Juventusa bo med vratnicama bržčas zamenjal Vasjo Simčiča, ki je zapustil potapljajočo se barko in se preselil v precej mirnejši Koper.