© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
12.01.2015 07:30:53

Maribor se ne bo mešal

Nikola Miljković

Nogometaši Olimpije nadaljujejo priprave na spomladanske izzive. Med varovanci trenerja Darka Karapetrovića je še vedno tudi Andraž Šporar, ki pa se še naprej spogleduje s tujino.

Če v nadaljevanju sezone ne bi več igral v zeleno-belem dresu, to nikakor ne bi bilo presenečenje, vendar je hkrati res, da prav tako ni izključeno, da bo še naprej najmočnejše orožje zmajev.

Že nekaj časa ni skrivnost, da imajo Ljubljančani na mizi najbolj korektno ponudbo iz Gradca, pogovori med predstavniki Olimpije in Sturma potekajo že nekaj časa. Prejšnji teden so v slovenski prestolnici za isto mizo sedeli Izet Rastoder, Mile Aćimović in generalni direktor avstrijskega prvoligaša Gerhard Goldbrich ter se razšli brez dogovora.

Črno-beli iz prestolnice avstrijske Štajerske so menda pripravljeni odšteti 700 tisoč evrov odškodnine, prvega moža Olimpije zanima sedemmestna številka in nato še delež od nadaljnjega prestopa. Usklajevanja se kakopak nadaljujejo, medtem pa glavni igralec ne skriva, da ga selitev k severnim sosedom mika. Pred dnevi je to razkril že za naš časnik, zdaj je svojo željo zaupal tudi avstrijski spletni strani sportnet: "Zelo rad bi prišel, prestop je vsekakor mogoč. Kluba se pogajata o višini odškodnine in verjamem, da bosta dosegla dogovor."

V Ljubljani upajo, da bi na koncu lahko iztržili milijon. Tudi zato, ker je Sturmu pred dnevi uspel velik posel. Gradčani so s prestopom Marka Djuricina v Salzburg zaslužili tri milijone evrov, toda vsega denarja v okrepitve kakopak ne bodo investirali. Da bi lahko milijon v 20-letnega ljubljanskega napadalca, pa vsekakor ni nemogoče ...

Ko smo v Ekipi24 razkrili, da se Sturm zanima za usluge Andraža Šporarja, so mediji pri severnih sosedih zgodbo "nadgradili" s tem, da ima nekdanji klub Darka Milaniča v boju za obetavnega strelca močnega tekmeca. S prepričanjem, da je to Maribor.

Potem ko se je v Ljudski vrt vrnil Dalibor Volaš, je prevladovalo mnenje, da so takšne informacije bolj kot ne iz trte izvite, a seveda nas je zanimal uradni odziv vijoličastih. "Andraž je odličen igralec, toda zanj nismo zainteresirani," je bil kratek Zlatko Zahović, ki se nedvomno zelo dobro zaveda, da bi Izet Rastoder do zadnjega nasprotoval selitvi svojega dragulja k večnim tekmecem pod Kalvarijo. Morda bi ga omehčala le zares astronomska odškodnina, kakršne dvanajstkratni slovenski prvaki niti po naključju ne želijo plačati.

Vijoličasti se torej ne bodo mešali, Andraža Šporarja pa proti Gradcu gotovo vleče tudi primer Robeta Berića. "V Sturmu se je izkazal in prestopil v še boljši avstrijski klub, naslednji korak je skoraj zanesljivo nemška bundesliga," razmišlja še vedno igralec Olimpije.

Zanimalo nas je tudi mnenje krškega napadalca. Kaj bi predlagal nekoliko mlajšemu igralcu konice napada. "Uf, ne bi rad dajal kakršnihkoli nasvetov. Andraž mora sam pri sebi razmisliti, kaj si želi in sprejeti odločitev," pravi Robert Berić. "Sicer je dejstvo, da morebiten prestop v Sturm vsekakor ne bi bil korak nazaj v njegovi karieri. Avstrijsko prvoligaško prizorišče je pravšnji poligon za napredovanje," dodaja napadalec Rapida, ki je v prvem delu sezone v zeleno-belem dresu dosegel 13 golov.

"Jaz sem zadolžen za treninge, za igrišče, odhodi in prihodi so v pristojnosti športnega direktorja," Darko Karapetrović na začetku priprav ni želel na dolgo in široko razpredati o sestavi igralskega mozaika. "Seveda pa se o tem pogovarjava. Jaz bi rad, da bi ostali vsi igralci, a če kdo odide v dober klub v tujini, je to potrditev dobrega dela vseh nas," je nadaljeval trener Olimpije, ki si je v zadnjih dveh jesenskih krogih zakomplicirala življenje. Zaostanek za vrhom lestvice je že devet točk. "Osnovni cilj je Evropa, ampak če bomo sposobni biti prvi, bomo to seveda s pridom unovčili." Začetek pomladi bo eksploziven, za uvod v drugi del sezone se bo 21. februarja v Stožicah zgodil večni derbi. "To je vsekakor dodatna motivacija za igralce. Njihova zagnanost med pripravami bo nedvomno vsaj za deset odstotkov večja, kot bi bila sicer. Vendarle gre za največji slovenski nogometni praznik," je pristavil Darko Karapetrović.