© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
12.01.2015 11:31:32

Ne, ne moremo je sprejeti

Nikola Miljković

Domžalčani so v petek s testiranjem krenili v priprave na izjemno pomembni drugi del sezone.

V soboto so vadili v fitnesu in dvorani, po prosti nedelji se danes začenja pravo delo tudi na igrišču. Luka Elsner verjame, da bodo njegovi varovanci spomladanske izzive pričakali v želeni formi in da lahko storijo marsikaj, vendar jih z naslovom prvaka noče obremenjevati.

Zimsko mrtvilo ob Kamniški Bistrici je preteklost. Domžalski nogometaši so se vrnili v svoj drugi dom in začeli priprave na spomladansko nadaljevanje sezone. Časa za počitek in ponovno polnjenje baterij je bilo dovolj. "Če fantje zdaj niso imeli dovolj časa za oddih, potem ne vem, kdaj ga bodo v karieri še imeli," se je nasmejal Luka Elsner.

"Sicer pa je čutiti veliko zagnanost. Komaj smo čakali, da se spet dobimo, da začnemo delati. Pri igralcih je zaznati, da želijo spet biti na igrišču. Prisotna je dobra volja, pozitivna energija. Zdaj, ko so sveži, jo je verjetno več, kot je bo čez nekaj dni, ko bo že malce težje, ko se bo začela utrujenost. Čutiti je, da smo pripravljeni za delo," je nadaljeval trener Domžal, toda njegovi varovanci vendarle niso imeli povsem brezskrbnega premora: "Imeli so deset dni čistega počitka, potem so opravili po pet do šest samostojnih treningov vzdržljivosti in moči. Prepričan sem, da so v zadovoljivem stanju. Glede na značajske lastnosti nekaterih pričakujem, da celo v boljšem, kot je bilo predvideno. Ne, strogega oddiha niso imeli veliko."

818-2-1elsner gw
Grega Wernig

Komaj smo čakali, da se spet dobimo, da začnemo delati. Pri igralcih je zaznati, da želijo spet biti na igrišču. Prisotna je dobra volja, pozitivna energija. Zdaj, ko so sveži, jo je verjetno več, kot je bo čez nekaj dni, ko bo že malce težje, ko se bo začela utrujenost. Čutiti je, da smo pripravljeni za delo.


V rumeno-modri zasedbi se je zgodilo kar nekaj sprememb. Erik Janža se je preselil v Maribor, od koder sta prišla Dejan Trajkovski in Matic Črnic, Joshua Parker je okrepil beograjsko Crveno zvezdo.


"Po Erikovi odločitvi smo bili postavljeni pred dejstvo, a menim, da smo se dobro odzvali. Pridobili smo kakovost na istem položaju in v zvezni vrsti dodali nesporno zanimivega igralca, ki nam bo še kako pomagal v nadaljevanju. Parkerjev odhod je problem, s katerim se ukvarjamo. Nobena skrivnost ni, da iščemo zamenjavo s podobnimi lastnostmi. Zanimata nas hitrost in moč, kar je na slovenskem trgu zelo težko najti. Če nam ne bo uspelo, bomo prilagodili način igre, da bi bili še naprej uspešni," pravi Luka Elsner.

Strokovnjaki so si skoraj edini, da bi lahko Domžalčani pravšnjo okrepitev dobili zlasti v Maticu Črnicu, ki v domačem okolju zaradi takšnih in drugačnih razlogov ni uspel, toda potencial ni vprašljiv. Najbrž bo velik izziv poskušati nekoč velikega talenta vrniti med žive. 

818-2-2elsner gw
Grega Wernig

Soočenje s takšnimi razmerami, ko si na vrhu, ko se boriš za najvišja mesta, nikakor ni enostavno, a je obenem najbolj zanimivo. Za to se v športu živi. Da prideš do takšnega izziva, si ga priboriš in potem uspešno spelješ do konca. Želimo si, da bi igralci na koncu sezone v svoj življenjepis vpisali neko pravo zgodbo. Da si na neki način tudi spremenimo kariere.

"Zame je velik izziv in zadovoljstvo, da smo dobili takšnega igralca, ki je dal skozi prepoznavno nogometno šolo in obenem močno pričakuje novo priložnost, možnost za dokazovanje. Ko te nekaj časa ni na visoki ravni, je lakota po igranju razumljiva. Moraš se tresti od želje. Pri njem je to občutiti, zdaj je njegova naloga dati vse od sebe in pokazati pravo miselnost. Okolje je pravo. Menim, da se je v Domžalah lažje osredotočiti na svoje delo kot kjerkoli drugje. Mi smo tukaj, da mu pokažemo pravo pot, a glede na pogovore z njim mu je jasno, kaj od njega pričakujemo in kaj bo moral narediti, da znova pokaže, česa je vreden," je povedal 32-letni trener dvakratnih prvakov.

Ker so na vrhu lestvice, je popolnoma jasno, da bodo Domžalčani v nadaljevanju prvenstva najbolj zaželena žrtev. "Vsekakor nismo več presenečenje, a hkrati nismo niti favoriti. V to vlogo se nikakor ne bomo postavljali. Drugi tekmeci so tako močni, da je preprosto ne moremo sprejeti. Pritiski pa bodo veliki. Soočenje s takšnimi razmerami, ko si na vrhu, ko se boriš za najvišja mesta, nikakor ni enostavno, a je obenem najbolj zanimivo. Za to se v športu živi. Da prideš do takšnega izziva, si ga priboriš in potem uspešno spelješ do konca. Želimo si, da bi vsi igralci na koncu sezone v svoj življenjepis vpisali neko pravo zgodbo. Da si na neki način tudi spremenimo kariere," razmišlja Luka Elsner.

Če si bremena favorita za naslov prvaka nočejo naložiti na svoja pleča, pa ni nobenega dvoma o tem, da je uvrstitev na mednarodno prizorišče nujno zlo. "Prav gotovo. To je cilj, od katerega ne moremo bežati. Izhodišče je odlično, se pa moramo skozi priprave še kako truditi, da bomo dobro začeli drugi del prvenstva in si hitro zagotovili želeni položaj. Le nekaj tekem je namreč dovolj, da padaš nizko na lestvici, česar se zelo dobro zavedamo," je zaključil obetavni strokovnjak.