© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
02.12.2014 11:36:24

Več kot v šampionskih

Arsen Perić

Pred zadnjimi letošnjimi devetdesetimi minutami ni dvomov. Na vrhu bodo prezimili Luka Elsner in njegovi varovanci, ki so se z vsem izkupičkom vrnili tudi z zahtevnega gostovanja v Novi Gorici.

0:1, 1:0, 0:2, 0:1, 2:0, 0:1, 2:0, 0:2, 3:0, 0:1, 2:0, 0:1, 3:0. To so izidi trinajstih tekem, na katerih so Domžalčani pred gostovanjem v Novi Gorici osvojili ves izkupiček. Ste opazili skupni imenovalec? Vedno, ko so Luka Elsner in njegovi varovanci slavili, je njihova mreža ostala nedotaknjena, v mestu vrtnic to pravilo vendarle ni obveljalo. Dvakratni prvaki so prvič v dozdajšnjem delu sezone prišli do točk ob prejetem golu.

"Na številnih področjih smo se vrnili k starim nazorom, predvsem pa veseli, da je bila znova očitna naša zmagovalna miselnost. Prepričan sem, da bi bila naša igra veliko boljša, če ne bi prejeli nesrečnega izenačujočega gola. Po njem smo se začeli preveč ukvarjati s sodnikom, kar nas je popolnoma vrglo iz ritma. Imeli smo težave in vseskozi lovili pravo igro. Karakter, ki nas je pripeljal na vrh lestvice, je bil znova prisoten in zaradi tega smo tudi uspeli priti do novega vodstva," je z zadovoljstvom pojasnjeval Luka Elsner.

elsner_8494 ap
Arsen Perić

Prejšnji teden sem za zaključno nalogo za Uefino PRO-licenco gledal naše posnetke iz prejšnje sezone in razlika v primerjavi z letošnjimi igrami je ogromna.

"Do konca smo nato kakovostno zadržali vodstvo, čeprav je bilo kar nekaj panike. Večkrat smo bili pod pritiskom in v določenih trenutkih smo tudi trpeli. To so nekoliko večje tekme, ki odločajo o nadaljevanju prvenstva. Ta je bila ena odločilnih za naš končni položaj na lestvici in takšni obračuni so navadno bolj trdi in manj gledljivi. Kljub vsemu smo bili iz ene in druge strani priča prevelikemu ukvarjanju s sodniki in ni dobro, da se po koncu dvoboja izpostavlja sojenje. Zmage smo nepopisno veseli. Domžale so še vedno na vrhu, čeprav bi si marsikdo želel, da ne bi bilo tako," je nadaljeval trener Domžal in se ozrl tudi na prejšnji dvoboj v prestolnici: "Poraz v Ljubljani in približevanje zasledovalcev nam je koristilo, saj smo tekmo v Novi Gorici odprli zelo dobro. Če ne bi dobili do določene mere spornega zadetka, bi verjetno prikazali bolj zanesljivo igro. Vsake toliko časa je dobro, da te nekaj predrami in te spomni na stvari, ki so te pripeljale na vrh. Tega smo se zavedali in se na vse pretege trudili, da bi osvojili točke. Fantje so znova potrdili, da so vredni zaupanja."

S štirinajsto zmago so si Domžalčani zagotovili prezimitev na vrhu. "Občutek je prijeten, toda hkrati ti da jasno vedeti, da je pred teboj še dolga pot do konca sezone. Smo šele malce čez polovico, in četudi si naredil veliko in se z ogromnim trudom povzpel na vrh, se zavedaš, da je do konca še precej tekem in da te na vsakem koraku čaka padec, če v tej bitki ne pokažeš kakovosti in nisi psihološko pravi. Na tej poti smo se marsikaj naučili in za posamezne lekcije niti nismo bili veliko kaznovani. To je dobro. Prejšnji teden sem za zaključno nalogo za Uefino PRO-licenco gledal naše posnetke iz prejšnje sezone in razlika v primerjavi z letošnjimi igrami je ogromna," pravi Luka Elsner.

Rumeno-modri so na devetnajstih preizkušnjah osvojili 44 točk, toliko jih v klubski zgodovini še niso. V sezonah 2006/07 in 2007/08, ko so bili prvaki, so jih zbrali 43 oziroma 42.