© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
02.11.2014 09:35:24

PLTS: Po redu v slačilnici še po točke

Arsen Perić

Ob nedeljskem derbiju v prestolnici bodo ob 17. uri na sporedu še tri zanimive tekme 16. kroga.

Po tem, ko je predsednik kluba Ante Guberac pred pokalno tekmo v Gorici naredil red v slačilnici, zdaj kanarčki optimistično pričakujejo nadaljevanje prvenstva. A tokrat še brez Ivice Guberca, ki si je na pokalni tekmi z Gorico poškodoval gleženj. Sprva je kazalo na hujšo poškodbo, toda zdravniki so vendarle razveselili tabor Kopra z bolj optimistično napovedjo, Guberac pa naj bi bil čez dober teden že nared za igro. Na Bonifiko v goste prihaja Krka, ki se z devetimi točkami trenutno nahaja na devetem mestu lestvice. 

Zanimiv bo tudi obračun trenutno 7. in 8. ekipe na lestvici. Na Stadion ob jezeru namreč prihajajo Novogoričani. Še lani je bil to obračun ekip, ki sta se borili za sam vrh lestvice, tokrat pa nobeni od njih ne gre po pričakovanjih. Zaradi kazni pri gostih ne bodo nastopili italijanski zvezni igralec Alessio Innocenti, Nigerijec Marshal Mfon Johnson ter kamerunski branilec Solomon Enow.  Jernej Javornik pa ne bo mogel računati na visokega napadalca Ivana Firerja, ki je na treningu utrpel poškodbo prepone, prav tako še ne bo nared Dalibor Radujko. 

Trenutno zadnjeuvrščena ekipa prvenstva bo skušala presenetiti Zavrč, ki drži stik s trenutno vodilno četverico. Toda varovanci Željka Orehovca so z izpadom v pokalnem tekmovanju zašli v črno serijo štirih zaporednih porazov, zato bo motivacija še toliko večja. Radomlje so trenutno s petimi točkami in eno zmago zasidrane na zadnjem mestu lestvice.