© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
31.10.2014 20:11:43

Elsner: Vse smo žrtvovali za ekipo

Grega Wernig

Domžalčani so bili v nevarnosti, da bi se jim Mariborčani na svojem terenu približali na zgolj tri točke zaostanka, a zgodilo se je ravno nasprotno.

Kot kaže, je obdobje njihove krize, v katero so zapadli, pozabljeno, zmaga nad vijoličastimi pa je bila, s tem sta se strinjala oba trenerja, tudi manjša zasluga športne sreče. Brez te pač ne gre in tokrat je bila na strani Domžalčanov. Gostje so že v 4. minuti po zaslugi Urugvajca bolgarskih korenin Sashe Aneffa prišli do vodstva. "Zame je bilo naporno spremljati to tekmo. Zelo zgodaj smo prišli v vodstvo in se nato pomaknili nazaj. Najprej zato, ker so bili Mariborčani kvalitetni v posesti žoge, drugič pa nismo več imeli niti malo moči. V mnogih situacijah smo imeli srečo, brez te se v Ljudskem vrtu ne da zmagati. Smo si pa to zaslužili, saj so igralci kljub fizičnemu naporu vse žrtvovali za ekipo in za to smo bili nagrajeni. Je velika, junaška zmaga," je bil mladi trener ponosen na svoje varovance.

A ostaja na trdnih tleh. "V nekem trenutku je prednost devetih točk veliko, a če pogledamo, koliko zmag Mariborčani potrebujejo, da se vrnejo in izenačijo, pa je to malo. Mi smo v določenem trenutku začeli seštevati, koliko točk imamo, koliko jih bomo še imeli, a smo takoj naleteli na težave. Ne bomo se ozirali v prihodnost, gremo iz tekme v tekmo. Cilj ostaja isti. Razlika v tem trenutku nekaj pomeni, vsi pa vemo, koliko tekem je še do konca in ne želimo več priti v manjšo krizo. In ne bomo, ker bomo ohranili skromen pristop."