© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
02.11.2014 08:57:38

OLIMPIJA - CELJE: Tista, ki bo pokazala pravi značaj

Arsen Perič

Nogometaši Olimpije in Celja se v nedeljsko tekmo, ki se bo na stadionu Stožice začela ob 17. uri, podajata z povsem različnim pokalnim izhodiščem.

Varovanci Darka Karapetrovića namreč niso uspeli zadržati prednosti, ki so jo imeli pred povratno tekmo z Domžalami. Vodilna ekipa prvenstva, ki je svojo nalogo v 16. krogu proti Mariboru že odpravila z odliko, je bila enostavno predobra. Ljubljančani se zavedajo, da jih na domačem terenu tudi tokrat čaka sila neugoden nasprotnik, Karapetrović pa meni, da bo prav ta tekma pokazala, iz kakšnega testa so zmaji. "Celjani igrajo podobno kot Domžale. Torej hitro, agresivno in z veliko željo po dokazovanju. Če se bomo želeli vrniti na ustaljene tirnice, bomo morali prikazati svojo najboljšo igro. Še enkrat moram ponoviti, da se je slabše odigrana tekma enkrat morala zgoditi. Velika škoda pa je, da se je to zgodilo na pomembni tekmi, ko se je odločalo o napredovanju v naslednji krog pokalnega tekmovanja. No, po drugi strani pa bo obračun s Celjani pokazal naš pravi značaj. Kot trener tega moštva, verjamem, da smo mentalno močni in da bomo v naslednjih dneh do nedeljskega obračuna, izvlekli koristne zaključke ter osvojili pomembne tri točke v boju za vrh." 

Celjani so bili za letos izjemno všečno igro, lahko rečemo, da so ob Domžalah pravi hit letošnje sezone, nagrajeni z uvrstitvijo v polfinale pokala. Toda zdaj so vse njihove misli usmerjene v nadaljevanje uspešnega niza tudi v domačem prvenstvu. Zadnja tekma med obema tekmecema se je na Areni Petrol končala z neodločenim izidom. "V Ljubljani se jutri obeta trda in težka tekma. Čaka nas kakovosten tekmec, ki je tako kot mi v dosedanjem delu sezone prikazal močno napadalno usmerjeno igro, s katero so dosegli največ zadetkov v ligi. Vseh devetdeset minut bomo morali biti zbrani, potrebno bo umiriti njihov začetni nalet. Odigrati bomo morali pametno, ob tem pa jim čim več težav povzročiti s kakšnim hitrim protinapadom, tako kot nam je to uspelo tudi na zadnji tekmi proti Zavrču. Verjamem, da nam lahko s pravim pristopom uspemo nadaljevati naš dober niz pozitivnih rezultatov," pred tekmo razmišlja branilec Marko Jakolić.