© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
31.10.2014 21:03:36

Klopp verjame, da bo karma poskrbela za Bayern

Reuters

Po vseh nogometnih kriterijih bi mu morali v soboto ob 18.30 reči derbi. A trenutno stanje kaže na vse prej kot to.

Bayern in dortmundsko Borussio v tem trenutku ločuje štirinajst točk in ravno toliko mest na lestvici bundeslige. Medtem ko Bavarci mirno plujejo novemu naslovu naproti, je barko Jürgena Kloppa v letošnji sezoni zajelo močno neurje.

In če je bila že v minuli sezoni razlika med obema velika, sta letos dva svetova narazen. V enem svetu ima Pep Guardiola na voljo fenomenalno ekipo z odličnimi menjavami, ekipo, ki bi jo želel voditi sleherni trener, v drugem svetu pa Klopp ne more in ne more ekipe postaviti na noge. Kje je tista Borussia, ki je s svojo jasno in trdno zastavljeno vizijo ter všečno igro navduševala Evropo in se nenazadnje uspela uvrstiti v finale lige prvakov? Če vprašate nemalo navijačev rumeno-črnih, del krivde nosi tudi Bayern.

Tisti klub, ki jim kot po tekočem traku uspe speljati najboljše nogometaše. Najprej sta bila to Mario Götze in Robert Lewandowski, naslednji po vrsti naj bi bil Marco Reus. A Klopp ima o tem svoje mnenje. "Verjamem v to, da je življenje pošteno. Če se slabo obnašaš, ko žanješ uspeh, bo karma poskrbela, da se ti bo to vrnilo." Ta grožnja vsekakor ne bo zaustavila Bayern pri nameri, da nadaljuje z gradnjo svojega imperija. Že v soboto ob 18.30 bo imel priložnost dokazati, kdo je trenutni gospodar v Nemčiji. Kar pa zadeva nevsakdanjega trenerja Borussie- vedno je bil najboljši, ko je bil postavljen v vlogo avtsajderja.