© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
30.10.2014 09:19:55

In spet se je zgodilo

Grega Wernig

Takoj ko je dejal, da so zmaji dokazali, kako zdaj končno znajo igrati tudi na rezultat, jih je trener ljubljanskega kluba Darko Karapetrović dobil po grbi.

Poraz v pokalu seveda ni tragedija, je pa odličen opomnik, da se čez noč ne da narediti nič.

Napake in spodrsljaji so vedno dobrodošli, če znaš iz njih potegniti kaj pametnega. Problem pa je, ko se kaj takšnega zgodi v trenutku, ko se res ne bi smelo. In Olimpiji se to dogaja prepogosto. Ko ni pritiska oziroma je minimalen, je vse super. Ko postane nekoliko bolj vroče, pa že nastopijo težave.

760-10-11-jovic parker gw
Grega Wernig

Vse, kar je morala Olimpija storiti v torek v Stožicah, je bilo ohraniti prednost s prve tekme z Domžalami. A ko že v triintridesetih minutah prejmeš tri gole, je jasno, da si se spravil v zelo zapleten položaj, ki praktično ne premore izhoda.

Obračun s Celjani bo pokazal naš pravi značaj. Kot trener tega moštva verjamem, da smo mentalno dovolj močni.

Darko Karapetrović

"Prvič v tej sezoni smo bili neprepoznavni, brez prave energije in posledično zreli za poraz," je Karapetrović po obračunu resnici pogledal v oči. "Dogovor pred tekmo je bil drugačen. A dostikrat potek dirigira taktično obnašanje igralcev. Roko na srce, Domžalčani so izkoristili tri strele proti golu, medtem ko si mi razen zadetka Mirana Burgiča tokrat nismo pripravili zrelih priložnosti za kaj več. Domžale so si brez kančka dvoma zaslužile uvrstitev v polfinale pokala," je še dodal trener Olimpije, ki bo v prihodnjih dneh in tednih vsekakor moral poiskati odgovor na vprašanje, zakaj se je zgodilo, kar se je.

Pri tem mu bodo morali pomagati tudi številni drugi, predvsem tisti, ki so že dlje časa v klubu in so bili priča že večjemu številu identičnih potopov v trenutku, ko si tega res ne bi smeli privoščiti.

760-10-11-sporar horic korun gw
Grega Wernig

"Vnovič smo dobili dokaz, da smo takoj kaznovani, če naša angažiranost že v garderobi ni maksimalna," je bil kritičen vratar Olimpije Aleksander Šeliga. "Bili smo preveč sproščeni, zares nismo bili pravi. To predvsem velja za prvi polčas. V drugem smo nato poskušali popraviti stvari, zadeli smo, a to ni bilo dovolj. Logično, saj se tekma še ni dobro začela, že je bilo 2:0 za nasprotnika. Ne, tega si res ne bi smeli dovoliti," je zmajeval z glavo 34-letni čuvaj mreže.

Bili smo preveč sproščeni, zares nismo bili pravi. To predvsem velja za prvi polčas. V drugem smo nato poskušali popraviti stvari, zadeli smo, a to ni bilo dovolj.

Aleksander Šeliga


Pokal, ki ponuja eno od dveh mogočih poti do Evrope, je torej izgubljen, Olimpiji ostaja le še prvenstvo. Ne glede na vse ji gre v ligi še naprej dobro od nog in škoda bi bilo, če bi zmaji popustili. Jasno pa je, da je bil pokalni polom boleč udarec, po katerem igralcev ne bo lahko pobrati.

Da bi bilo vse še huje, pa v nedeljo v Stožice prihaja razigrano Celje. "Celjani igrajo podobno kot Domžale. Torej hitro, agresivno in z veliko željo po dokazovanju. Če se bomo želeli vrniti v ustaljene tirnice, bomo morali prikazati svojo najboljšo igro. Še enkrat moram ponoviti, da se je slabše odigrana tekma enkrat morala zgoditi. Velika škoda pa je, da se je to zgodilo na pomembni tekmi, ko se je odločalo o napredovanju v naslednji krog pokalnega tekmovanja. No, po drugi strani bo obračun s Celjani pokazal naš pravi značaj. Kot trener tega moštva verjamem, da smo mentalno močni in da bomo v naslednjih dneh do nedeljskega obračuna izvlekli koristne zaključke ter osvojili pomembne tri točke v boju za vrh," ostaja optimist Karapetrović, ki je po zadnji tekmi malce potarnal, ker ne more računati na Nika Omladiča, a kaj ko je to zadeva, o kateri ne odloča on.

Dogovor je bil drugačen. Prvič v tej sezoni smo bili neprepoznavni, brez prave energije in posledično zreli za poraz.

Darko Karapetrović


Kako bo pokalni spodrsljaj vplival na obisk nedeljske tekme, pa bomo šele videli. V torek je bilo v Stožicah za Ljubljano spodobnih 2000 gledalcev. Koliko jih je domov odšlo razočaranih? Ocenite sami.