© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.10.2014 20:27:10

Namesto slavja javno obračunavanje

Arsen Perić

Mar NZS res preiskuje športnega direktorja Domžal Mateja Oražma?

V Angliji so Ria Ferdinanda, dolgoletnega branilca Manchester Uniteda, ki zdaj igra za Queens Park Rangers, kaznovali s tremi tekmami prepovedi igranja in mu izrekli tudi zajetno denarno kazen. Vse to, ker je na twitterju v odgovoru nekemu kritiku zapisal tudi jamajško pogovorno besedo "sket" in tako namignil, da je njegova mama lahkoživo dekle. Se s tem strinjate ali se vam zdi vse skupaj prehudo, lov na čarovnice? Kaj pa pravite, da smo bili v teh dneh tudi v Sloveniji priča vse prej kot lepemu obnašanju javne nogometne osebnosti, in to prav tako na eni od priljubljenih družabnih spletnih strani?

Matej Oražem je že vrsto let športni direktor Domžal. Poznan je po dobrem delu, o čemer pričajo rezultati in številni uspešni nakupi ter tudi prodaje, a hkrati "slovi" tudi po svoje temperamentu. Številne so bile tekme, ko se ni mogel brzdati, ko so imeli zaradi tega z njim veliko dela tudi sodniki. Zdaj pa je znova udaril; kot rečeno tokrat na svetovnem spletu. Namesto da bi po uspehu Domžal v pokalu slavil veličastno zmago nad Olimpijo, si je dal duška in obračunal s sodniki. In to z zapisi, ki osebi na takšnem položaju vsekakor ne morejo biti v ponos.

PREMOČNI ZA VSEH PETNAJST
Oražem je tako na svojem javnem profilu na spletni strani facebook takoj po tekmi v Stožicah zapisal, kako so njegov klub "hoteli še enkrat zje*ati", hkrati pa dodal, da so bile Domžale premočne za "vseh 15 s četrtim sodnikom na čelu". A s tem se je obračunavanje z domnevnimi sovražniki šele dobro začelo. Oražem je zatem dodal, da je "kriminal", kako njegov klub "goljufajo" na tekmah z Ljubljančani. Po prespani noči se je oglasil v bolj umirjenem tonu, a vseeno je dodal, da pri nas "sojenje enostavno ni na nivoju".

Da bi bilo vse še huje, je njegov vpis komentiral celo oče Stane Oražem, ki je predsednik Domžal, a hkrati tudi podpredsednik Nogometne zveze Slovenije. Torej človek s pomembno funkcijo v slovenskem nogometu, ne samo domžalskem klubu. "Ob taki igri jim tudi očitna pomoč ni nič pomagala," je zapisal Oražem starejši in jasno s tem mislil na v sredo poraženo Olimpijo. Kot smo neuradno izvedeli, je na NZS že romala prijava zaradi domnevnega sovražnega govora, krovna organizacija menda že preiskuje celotno zadevo.

Vsak ima seveda pravico, da pove, kaj mu leži na duši in kaj ga muči. Vseeno pa bi bilo za ljudi s tako pomembnimi vlogami v slovenskem nogometu bolje, če bi se znali zadržati. Če se ne znajo oni, kako lahko potem to zahtevamo od drugih?