© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
29.10.2014 22:24:50

Čistka na Bonifiki!

Arsen Perić

Koprčani so pred tekmo z Gorico iz ekipe odstranili štiri igralce.

V koprskem prvoligašu imajo po uvrstitvi v polfinale Pokala Slovenije seveda več kot dovolj razlogov za veselje, toda v pričakovanju povratnega dvoboja z Gorico so bile razmere precej nemirne. Ampak na Bonifiki so probleme reševali za tesno zaprtimi vrati.

Če so jih rešili, bo kakopak pokazal čas, predstava proti modro-belim iz mesta vrtnic je dober obet, dejstvo pa je, da so Perica Ivetić, Uroš Delić, Ante Mitrović in Božidar Radošević že odigrali zadnjo tekmo za kanarčke. "Na njih ne računamo več. Fantje so ob prihodu sprejeli določene pogoje in dogovore, ki jih niso spoštovali in zato ne morejo biti več člani ekipe, del slačilnice. Zdaj moramo najti način, na katerega bomo z njimi prekinili sodelovanje," je pojasnil Ante Guberac.

"Prepričal sem se o tem, da jim ni mar za klubske barve, zanima jih le denar. A Koper ni bogat klub in obstajajo nekatere zakonitosti, ki jih je pač treba upoštevati, spoštovati. V zadnjih dneh sem se res veliko ukvarjal s tem, kaj bi bilo najbolje storiti in verjamem, da smo povlekli prave poteze. Slačilnica mora dihati kot eno, pristop mora biti vedno na najvišji ravni. Ko je tako, sledi tudi nagrada, ki je proti Gorici prišla v obliki tretjega gola v 93. minuti,"
je nadaljeval prvi mož kluba, ki obračuna z Goričani sicer ni videl.

"Ob štirih sem prišel na stadion in se z igralci še enkrat pogovoril. Vnovič sem jim poudaril, kaj pričakujem od njih, kaj nas mora odlikovati. Položil sem jim na dušo, da morajo biti v prvi vrsti pošteni sami do sebe, in nato zapustil Bonifiko," je zanimiv motivacijski prijem razkril Ante Guberac, ki po veliki zmagi zadovoljstva ni skrival, dodatno ga je razveselila tudi informacija o težavnosti sinove poškodbe. Čeprav je bil prvi vtis vse prej kot obetaven, si je kapetan Ivica Guberac gleženj »le« zvil.