© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
28.10.2014 19:47:13

Zahović: Sedel je v moji pisarni

Profimedia

Eden najbolj vročih napadalcev v Evropi je bil pred leti tudi resna želja Maribora.

Rijeka pod vodstvom Matjaža Keka še naprej igra odlično. Zasedba s Kantride je v hrvaškem prvenstvu resda šest točk za vodilnim Dinamom, a seveda ostaja v boju za naslov prvaka, nekdanjemu selektorju slovenske reprezentance in njegovim varovancem pa gre zelo dobro tudi v skupinskem delu lige Europa. Nazadnje so nase opozorili z domačo zmago proti Feyenoordu, nizozemskega velikana so pred svojimi navijači ugnali s 3:1. S tremi goli izjemnega Andreja Kramarića, ki blesti že vso sezono.

Na domačem prizorišču je dosegel že 15 golov, kar je zares sijajen dosežek, s katerim je v krogu igralcev, ki bodo v igri za zlato kopačko, čeprav je bolj kot ne jasno, da jo bo naposled osvojil fantastični Cristiano Ronaldo.

Andrej Kramarić je sicer otrok Dinama. V Zagrebu so imeli z njim velike načrte v upanju, da so dobili napadalca v rangu Zlatka Kranjčarja. Iz preprostega razloga, ker je v mlajših selekcijah podrl vse strelske rekorde, toda nato v članski ekipi kljub temu ni dočakal prave priložnosti. V ospredju so bili igralci iz tujine, letos poleti pa je prišlo vse skupaj tako daleč, da ga je alfa in omega zagrebških modrih Zdravko Mamić tako rekoč podaril Rijeki. Zdaj pa se zanj zanimajo evropski velikani. V preteklih dneh sta se najbolj pogosto omenjala Inter in Milan, tudi Ajax, močno naj bi "zagrizla" tudi Borussia iz Dortmunda in še bi lahko naštevali.

POL MILIJONA JE BILO PREMALO
Ni pa skrivnost, da se je za danes 23-letnega napadalca zanimal tudi Maribor. Bilo je pred več kot tremi leti, ko je bil še daleč od soja žarometov, toda Zlatko Zahović je v njem videl ogromen potencial in igralca lačnega golov, ki bi ustrezal vijoličastim. "Andrej Kramarić in njegov oče sta bila v moji pisarni. Pogovarjali smo se o pogojih morebitnega sodelovanja, toda Dinamo je zahteval odškodnino, ki je bila takrat za nas previsoka. Pol milijona evrov je bilo premalo, Zagrebčani so hoteli še velik delež pri nadaljnji prodaji," je zanimivost razkril snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo, mi pa se lahko vprašamo le še to, kako nevaren bi bil šele Maribor, če bi imel v svojih vrstah tudi Kramarića ...