© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bo
bo
24.09.2014 10:58:29

Dan za poravnavo starih računov

arhiv Ekipe

Dvakrat so Ljubljančani v pretekli sezoni gostovali v Novem mestu. In se obakrat domov vrnili poraženi. Danes ob 16. uri bodo imeli priložnost za poravnano starih računov.

Če zaradi zelo skromnih predstav Olimpije novomeška neuspeha iz tekmovalne sezone 2013/14 za javnost vendarle nista bila senzacija brez primere, je stanje moči obeh klubov v tem trenutku povsem drugačno. In predvsem takšno, da bi še tretji poraz Olimpije v dolenjski prestolnici tokrat res odmeval. Bil bi pač prvi za zeleno-bele v tej sezoni.

Da, Olimpija je šla skozi prvo prvenstveno četrtino neporažena, to je nekaj, česar ne pomnijo niti starejši navijači tega kluba. Za konec je četa Darka Karapetrovića "preživela" še gostovanje pri vodilnih Domžalah. A preživela sploh ni pravi izraz; Olimpija je bila, roko na srce, bližje zmagi, predvsem v prvem polčasu je tekmeca nadigrala. Toda če ne zadeneš in če ob tem zgrešiš še enajstmetrovko, potem si dejansko lahko vesel, da se je tekma končala z 0:0.

"V Novem mestu smo vedno imeli težave," priznava udarni napadalec Olimpije Andraž Šporar in v isti sapi dodaja: "No, za razliko od prejšnjih sezon smo zdaj veliko bolj zrela ekipa. Verjamem, da bomo ob prvem doseženem zadetku znali stvari peljati in pripeljati varno do uspešnega zaključka. Želimo si nadaljevati niz neporaženosti in se z osvojitvijo novih treh točk približati vodilnim Domžalam."

Zmaji bodo pogrešali Antonia Delameo Mlinarja, ki je kaznovan (v taboru Krke takšnih ni), ampak Karapetrović ima dolgo klop, tako da je brez skrbi: na priložnost kot "nabiti puški" čakata Aris Zarifović in Hrvat Hrvoje Spahija. "V Novem mestu nam nikoli ni bilo lahko, vendar si želimo novih treh točk. Derbi v Domžalah je pokazal, da smo v zelo dobri formi. Predvsem v prvem polčasu smo bili dominantni in velika škoda je, da nismo dosegli zadetka ali dveh. Verjamem, da bomo tudi tokrat prišli do svojih priložnosti, ki pa jih moramo izkoristiti, če želimo razmišljati o zmagi," opozarja Nemanja Mitrović, ki je "zacementiran" v obrambi Olimpije.

Slednji dodaja: "Našo igro moramo graditi na agresivnosti, čvrstih dvobojih in posesti žoge, saj imamo veliko tehnično zelo podkovanih igralcev, ki so sposobni z eno potezo odločiti tekmo. V Novem mestu bo zelo pomemben začetek, v primeru zgodnjega zadetka bi nam bilo v nadaljevanju bistveno lažje."

Dodajmo, da je Krka od včeraj močnejša za Antuna Palića. Nekdanji mladi hrvaški reprezentant je nazadnje igral na Tajskem za Bangkok United, v sezoni 2010/11 pa je odigral tudi pet tekem za zagrebški Dinamo.