© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
24.09.2014 08:38:07

Maraton enajstmetrovk pripadel Liverpoolu

Reuters

Včeraj so bile odigrane prve tekme angleškega pokala, torek pa je postregel z nemalo zanimivimi scenariji. Liverpool je namreč napredoval šele po maratonskem streljanju enajstmetrovk, Arsenal pa je klonil pred Southamptonom.

Medtem, ko so drugod po Evropi igrali tekme državnega prvenstva, sta torek in sreda na Otoku tokrat rezervirana za ligaški pokal. Že včeraj so se od najboljših ekip predstavili Arsenal, Everton in Liverpool, ki je bil od omenjene trojice edini uspešen. 

Topničarji so po prvenstveni zmagi nad Aston Villo tokrat gostili Southampton in s prostim strelom alexisa Sancheza prešli v vodstvo, toda premešana postava, ki jo je na igrišče poslal Arsene Wenger, ni bila kos svetnikom, za katere sta zadela Dušan Tadić in Nathaniel Clyne. Še huje jo je odnesel Everton, ki ga je Swansea premagal s kar 3:0.

Toda tekma dneva vsekakor pripada Liverpoolu in Middlesbroughu, ki ga vodi nekdanji pomočnik Joseja Mourinha pri Realu Aitor Karanka. Redni del tekme se je končal z izidom 1:1, Redsi pa so bili po zadetku Susa v 109. minuti tekme že na pragu napredovanja, a je v izdihljajih izenačil Patrick Bamford. In nato se je začelo. Enajstmetrovke namreč. Skupno trideset so jih streljali nogometaši ene in druge ekipe. Nekateri tudi po dvakrat, v polno sta zadela tudi oba vratarja, dokler ni Albert Adomah pri rezultatu 14:13 žogo poslal mimo vrat in Liverpool se je lahko veselil napredovanja. "Videli smo lahko kar nekaj kakovosti pri izvajanju enajstmetrovk. Veseli smo napredovanja po tem, ko smo tako naivno dobili oba zadetka. V zadnjem času delamo preveč napak. To je pomembna zmaga pred derbijem z Evertonom," je povedal Brendan Rodgers po tridesetih odstreljanih enajstmetrovk obeh ekip.