© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
24.09.2014 08:05:26

Cellino o Milaniču: je 'kul' in dobrega videza!

Drago Wernig - TAKA

Darko Milanič včeraj še ni uradno postal novi trener angleškega Leeds Uniteda. Ampak brez skrbi; to ne pomeni, da bo bele z Elland Roada prevzel nekdo drug.

Čeprav je Massimo Cellino l'enfant terrible evropskega klubskega nogometa, si Izolčan tik pred zdajci ni premislil. Včeraj je dejansko pripotoval v Anglijo, včeraj se je dejansko sestal z Italijanom, včeraj je dejansko že prvič vodil trening nogometašev Leeds Uniteda. Zdaj že ve, kaj ga čaka v prihodnje, čeprav se tako ali tako zdi bolj verjetno, da njegova dobra volja ne bo toliko odvisna od tega, ali bodo njegovi varovanci igrali dobro ali ne, pač pa predvsem, kakšnega razpoloženja bo Cellino. Slednji je v pogovoru za Sky, ki ga je za rokav pocukal prav zaradi Milaniča, vnovič potrdil, da je – poseben. Ali še malce huje, kar mi pač lahko napišemo, saj nismo v sorodu z njim: je celo malce čudaški.

»Drži, z Darkom smo se dogovorili za dvoletno pogodbo,« je povedal nekdanji prvi mož Cagliarija, nato pa nadaljeval: »Danes (v torek, op. p.) je prišel. Čakali smo ga 15 dni. Ne vem, zakaj sem se odločil zanj. Trenerji so kot lubenice. Nikdar ne veš, kakšno si kupil, dokler je ne odpreš.«Skratka, Cellino je upravičil svoj sloves. Toda nato je šel v dodatne skrajnosti. "Njegove izrazite odlike? Hm, ne vem, kaj naj vam povem. Je dobrega videza! Ko je igral za Partizana in Sturm, je bil dober napadalni branilec. Bil pa je tudi dober trener. Pri Mariboru je bil štiri leta, popeljal ga je v ligo prvakov (tukaj se je Cellino zmotil, op. p.) in v ligo Europa. Izkazal se je kot nogometaš in kot trener, tudi premier ligo ima rad. Odpovedal se je avstrijski elitni ligi, da bi prišel v drugo angleško in prevzel Leeds. Upam, da nas bo vse naredil ponosne. Toda nerad govori veliko. Je zelo pragmatičen. Imam ga rad. Ker je zelo 'kul'," je zaključil Cellino.

Ampak vsi niso navdušeni. "To je sramota!" kriči nekdanji angleški reprezentant Phil Neville. "Sramota je, da so šli ljudje iz Leedsa v Slovenijo in od tam pripeljali fanta, Milaniča, za katerega nikdar nisem slišal. To, da zdaj prihaja Milanič, se mi zdi neumna odločitev." Povej to Cellinu v obraz, dragi Phil ...