© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bo
bo
23.09.2014 15:33:30

Lestvica jih ne bo zavedla

Nikola Miljković

Olimpija je v prvenstvu še brez poraza, jutri pa jo čaka gostovanje v Novem mestu, kjer se je v pretekli sezoni dvakrat opekla.

Olimpija je v Prvi ligi Telekom Slovenije še vedno neporažena, preživela je tudi gostovanje pri vodilnih Domžalah. Zmaji so se tam dobro upirali razigranemu tekmecu, ga v prvem polčasu tudi nadigrali, a kaj, ko niso znali zadeti. Niti iz enajstmetrovke! Zdaj je pred Olimpijo še drugo zaporedno gostovanje, jutri se bo v Novem mestu ob 16. uri pomerila s Krko.

"Po tekmi v Domžalah smo se z mislimi že usmerili k naslednjemu nasprotniku. Navkljub nekoliko slabšem uvodu v sezono je Krka vselej veljala za nevarno tekmico. V Novo mesto potujemo z željo po osvojitvi novih treh točk. Imamo nekaj težav s poškodbami, ki pa niso hujše narave. Verjamem, da bom lahko računal na večino standardnih igralcev," se nadeja trener Darko Karapetrović. Slednji bo brez kaznovanega Antonia Delamee Mlinarja, zagotovo bo manjkal tudi Miran Burgič, morda pa bo pravočasno okreval izkušeni Aleksandar Rodić.

KRKO SPOŠTUJEJO, TODA ...
"O tem je še prezgodaj govoriti. Obstaja pa verjetnost, da bi Rodić že lahko zaigral, medtem ko bi Miran moral začeti s treningi jutri. Kakorkoli že, ne glede na to, kdo bo dobil priložnost za igro, imamo dovolj širok nabor igralcev za pohod na novo zmago," poudarja Karapetrović in glede gostovanja v prestolnici Dolenjske, kjer so zeleno-beli v pretekli sezoni doživeli dva poraza, oba z 0:1, še pristavil: "Brez kombinatorne in agresivne igre ne bo šlo. Pustimo zdaj stanje na ligaški razpredelnici, ta nas ne bo kar tako zavedla. Smo v dobrem bioritmu, fantje so po zelo dobrih igrah pridobili na samozavesti in obenem odgovornosti, da morajo na vsakem srečanju dati več kot 100 odstotkov, če želijo računati na ugoden rezultat. Krko spoštujemo, a zanimajo nas zgolj tri točke."