© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bo
bo
23.09.2014 09:30:06

Kdo pravi, da nisem dovolj dober nogometaš?

vszi

Fiorentina se mora zahvaliti Slovencu, da je prišla do prve prvenstvene zmage v novi sezoni. Na gostovanju pri Atalanti je edini gol zabil Jasmin Kurtić.

Kdor se vanj ni zaljubil že po navdahnjeni predstavi v ligi Europa, se je zagotovo zdaj, ko je potreboval le 120 sekund, da je z odlično odmerjenim strelom načel mrežo Atalante, so Kurtića pohvalili pri enem od italijanskih nogometnih medijev. Tudi reprezentantu Slovenije se je po koncu obračuna v Bergamu, kjer je bila Atalanta sicer precej boljša, a ni znala zadeti, jasno smejalo.

Boljšega začetka v novem okolju si pač ne bi mogel želeti: v četrtek je v ligi Europa na tekmi z Guingampom podal za enega od treh golov, nekaj dni pozneje se je še vpisal med strelce. "Seveda sem srečen. A v prvi vrsti, ker smo zmagali. Morda nismo igrali najbolje, ampak v nogometu lepota ne šteje. Bili smo nagrajeni za požrtvovalno igro. Res je, sem tisti, ki je zabil gol, ampak kar res šteje, je to, da smo kot ekipa osvojili tri točke. Nič drugega,« je hitel razlagati nekdanji nogometaš Palerma, Vareseja, Sassuola in Torina, ki je gol posvetil družini in soigralcu ter "svojemu dobremu prijatelju Josipu Iličiću", nato pa dodal besede, ob katerih so številni povzdignili obrvi: "Mnogi govorijo zelo grdo. Pravijo, da nisem igralec, ki bi bil vreden serie A. Ampak s tem se ne obremenjujem, naprej grem z visoko dvignjeno glavo."

Marsikdo se je nemudoma vprašal: koga je imel Kurtić v mislih? Seveda je takoj jasno, da predvsem tiste, ki so se čudili, zakaj ga je Fiorentina na zadnji dan prestopnega roka pripeljala v svoje vrste. Toda ali tudi kakšnega točno določenega posameznika? Menda. Med vrsticami je bojda poslal sporočilo enemu svojih nekdanjih trenerjev. Komu, nihče noče razkriti, vsi pa ugibajo. Je to kdo, s katerim je sodeloval pri Palermu? Morda pri Torinu? Ali pa kar pri Sassuolu, od koder je dejansko le posojen Fiorentini? Kdo ni verjel vanj in ga s tem tako razjezil?

Kakorkoli, Kurtić je zagotovo na najboljši način odgovoril vsem kritikom. In še dodatno navdušil trenerja, ki ima o njem že tako ali tako visoko mnenje. "Ima potencial, da postane popoln nogometaš. Toda vedeti moraš, kaj početi za to, da boš še napredoval. V preteklosti mu je manjkalo predvsem kontinuitete," je slovenskega reprezentanta pohvalil in mu hkrati svetoval prvi mož Fiorentine Vincenzo Montella.