© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
22.09.2014 17:40:21

Agger odšel zaradi spora z Rodgersom

Reuters

Pred začetkom letošnje sezone je Daniel Agger po osmih letih in pol zapustil Liverpool ter se presenetljivo vrnil domov.

Kapetan danske reprezentance je spet postal član svojega matičnega kluba Brøndbyja, s katerim je podpisal dveletno pogodbo, čeprav se je zanj zanimala kopica precej bolj uveljavljenih evropskih klubov. Zdaj pa je tudi razkril, zakaj se je tako odločil.

"Takole bom povedal, s trenerjem Brendanom Rodgersom v zadnji sezoni nisva bila na isti valovni dolžini, to velja za večji del sezone. Morda je do tega prišlo, ker sem jaz zelo neposreden in povem stvari take kot so. Zato pričakujem, da bodo tudi drugi storili enako, kar je mogoče včasih napačno," je začel 29-letni branilec, in nadaljeval: "Med nama je bil velik prepad in to je bilo zame dovolj. Občutil sem, da ni spoštoval tega, kar lahko naredim in prispevam. Ko pride do tega, je čas za odhod."

Agger si v zadnji sezoni nikakor ni mogel zagotoviti mesta v udarni enajsterici Redsov, čeprav je sodeloval pri nekaj odmevnih zmagah svoje ekipe. "Če si več tekem zapored član udarne enajsterice in v tem času moštvo igra dobro, pa tudi sam igraš dobro, potem pa kar naenkrat izgubiš mesto v postavi, takrat čutiš, da se tvoje delo ne ceni. To vpliva na razmišljanje, začneš se spraševati, zakaj je temu tako. Nato pogledaš še svojo statistiko, ki je tako zelo pomembna v nogometnem svetu, in se vprašaš, zakaj nisi več igral," je razložil Agger, ki vseeno spoštuje trenerske sposobnosti Brendana Rodgersa, ki bi v minuli sezoni skoraj končal 24-letno Liverpoolovo čakanje na naslov angleškega prvaka.

"Gre za zelo nadarjenega trenerja, tega mu nihče ne more vzeti. Dobro dela in je zelo inteligenten, ko govorimo o pripravi ekipe na tekmeca. Je izjemno, izjemno sposoben trener. Kot sem dejal prej, kar je bilo narobe med nama, je to, da sem povedal stvari takšne kot so in pričakujem, da tudi drugi tako ravnajo z mano, ampak mogoče to ni vedno pravi način."

Sicer pa sta tako Brøndby kot Liverpool zelo slabo začela sezono. Desetkratni danski prvak je po nepopolnih osmih krogih tamkajšnjega prvenstva na sedmem mestu 12-članskega tekmovanja, na svojem računu pa ima tri zmage, remi in štiri poraze - vodilni Midtjylland mu beži za osem točk. V nedeljo je na stadionu Parken pred skoraj 33 tisoč gledalci izgubil derbi s FC Københavnom (0:1), ki mu letos prav tako ne cvetijo rožice. Agger je nastopil na svoji prvi tekmi po povratku domov in igral do 71. minute.

Na drugi strani je Liverpool z 1:3 izgubil z West Hamom, kar je bil že njegov tretji poraz v petih nastopih. S šestimi točkami je šele na 11. mestu premier lige in za vodilnim Chelseajem zaostaja sedem točk.