© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.09.2014 19:27:22

Spahić bo Sušiću priskočil na pomoč

Reuters

Reprezentanca BiH je po nastopu na svetovnem prvenstvu v Braziliji slabo začela kvalifikacije za Euro 2016 v Franciji.

Zmaji so v prvi tekmi v Zenici položili orožje pred Ciprčani, ki so slavili z 2:1. Zaradi bolečega poraza se je močno zamajal stolček selektorja Safeta Sušića, ki pa za zdaj še ostaja na čelu reprezentance Bosne in Hercegovine.

Sušić je danes tudi že objavil seznam reprezentantov, na katere računa v oktobrski akciji, ko bo izbrana vrsta BiH najprej gostovala v Walesu (10. oktober), tri dni pozneje pa bo v Zenici igrala z Belgijo.

Med izbranci pa je tudi eno večje presenečenje. To je Emir Spahić, ki se je po svetovnem prvenstvu poslovil od reprezentančnega dresa. Vendar pa branilec Bayerja iz Leverkusna v 'pokoju' ni bil dolgo, selektor ga je namreč prosil za pomoč, igralec pa se je na prošnjo pozitivno odzval. 

"S Spahićem nisem nikoli izgubil stika. Večkrat sva se slišala, pred tekmo s Ciprom pa me je poklical in nam zaželel veliko sreče. Takoj po dvoboju sem stopil v stik z njim in mu predlagal vrnitev v reprezentanco. Pustil sem mu nekaj dni za razmislek in dobil pozitiven odgovor. Zadnja tekma je pokazala, da Emirja še kako potrebujemo, z njim je ekipa veliko močnejša. Prav tako se naši mladi branilci lahko od njega veliko naučijo," je za bosanske medije dejal Sušić.

Selektor je prav tako že povedal, da bo kljub vrnitvi nekdanjega kapetana kapetanski trak še naprej nosil Edin Džeko. "Tudi o tem sva se pogovarjala, Džeko ostaja kapetan. Sta velika prijatelja in Spahić je mojo odločitev sprejel z velikim odobravanjem."

Hkrati pa je Sušić še povedal, da ni izključeno niti to, da bi v prihodnosti vpoklical še Zvjezdana Misimovića. Dvaintridesetletni vezist kitajskega prvoligaša Guizhouja je rekorder po številu nastopov (84) za reprezentanco BiH, od katere pa se je poslovil sredi prejšnjega meseca.