© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
24.09.2014 09:38:51

Milanič: To je zelo posebna stvar (video)

leedsunited.com

Primorskega stratega Darka Milaniča so vendarle tudi uradno predstavili kot trenerja Leedsa.

Darko Milanič se je tudi uradno preselil na klop Leedsa in tako postal prvi slovenski trener na Otoku. Primorski strateg je ekipo že vodil na prvem treningu in zbral prve misli po prihodu v klub z izjemno tradicijo in podpisu dveletne pogodbe. "Izjemno sem motiviran in navdušen ob prihodu v klub in lahko rečem, da je to izjemno posebna stvar, da sem del kluba s takšno tradicijo," so bile prve Milaničeve besede. "To je odlična priložnost, da napredujem in da napreduje tudi ekipa. Leeds je eden najbolj tradicionalnih klubov v Angliji in v svojih vrstah so imeli nemalo izjemnih nogometašev."

Leeds je na zadnjih štirih tekmah trikrat zmagal in enkrat remiziral pod vodstvom začasnega trenerja Neila Redfearna, Primorec pa upa, da bo nadaljeval v podobnem ritmu. "Nekaj tekem ekipe v letošnji sezoni sem si že ogledal. Komaj čakam, da bom z igralci preživel nekaj več časa na treningu. Moja prva naloga je, da podrobneje spoznam vsakega od njih. Vem, da bo zelo težko, toda ekipa mora nadaljevati v tako dobri formi kot na zadnjih nekaj tekmah." Milaniču bo na klopi pomagal Novica Nikčević, s katerim sta že sodelovala že pri graškem Sturmu.

Milaniča prva naloga v angleški drugi ligi čaka že to soboto, ko se bo Leeds (trenutno se po osmih tekmah nahaja na 12. mestu) ob 16. uri pomeril s štirinajtouvrščenim Brentfordom.

V spodnjih posnetkih si oglejte nekaj utrinkov s prvega Milaničevega treninga in njegov prvi intervju.
Galerija