© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/gv
STA/gv
21.09.2014 18:13:45

V Zavrču delitev točk

Drago Wernig - TAKA

V devetem krogu domačega prvenstva so Zavrčani gostili Goričane, srečanje pa se je končalo brez zadetkov.

Zavrč je v minuli sezoni izgubil vse štiri medsebojne tekme z Gorico, ki je Haložanom zabila kar trinajst golov. Gorica je tako edini klub med prvoligaško druščino, ki Haložanom do danes ni prepustila niti ene same prvenstvene točke, tokrat pa so jim jo gostitelji le odščipnili.

Prvi polčas gledalcem ni ponudil veliko lepih akcij ne na eni ne na drugi strani, videli pa so dve lepi priložnosti, a sta bila obakrat uspešnejša vratarja. Prvo na tekmi so imeli gostitelji, ko je Dino Kresinger z glavo lepo podal do osamljenega Dejana Poliča, ki je s kakšnih desetih metrov neoviran sprožil proti golu, a nastreljal zgolj naročje goriškega vratarja Vasjo Simčiča.

Goričani so v 28. minuti prek Amedeja Vetriha prvič sprožili proti vratom Marka Ranilovića, a je njegov poskus končal visoko preko vrat, v 37. minuti pa je za goste previsoko meril še Denilton Venturim Jr. Le štiri minute pozneje so goriški nogometaši nevarno kombinirali v domačem kazenskem prostoru, nato je s petih metrov do strela z glavo prišel Matija Širok, vratar Ranilović pa je prvič na tekmi moral posredovati in žogo v letu atraktivno ujel.
        
Tudi v drugem delu ni bilo veliko priložnosti. Od 60. minute so imeli Goričani sicer rahlo terensko premoč v sodnikovem dodatku pa celo lepo priložnost, da pridejo do zmage. Po dolgi žogi Matije Široka so gosti izvedli nevaren protinapad, ki ga je končal Ezekiel Henty, a je bil domači vratar Ranilović na mestu, tako da se je tekma končala z delitvijo točk.

Zavrč bo v 10. krogu v sredo gostil Celje, Gorica pa bo gostovala v Domžalah.


Zavrč - Gorica 0:0

Zavrč - Mestni stadion na Ptuju. 450 gledalcev. Sodniki: Balažič (Šmarje - Sap), Kovačič (Preserje) in Pavlič (Laze v Tuhinju).
Strelci: /.
ZAVRČ: Ranilović, Sambolec, Kristić, Datković, Dedić, Šafarić, Dugolin, Matjašič, Polič (od 69. Brdar), Antolek (od 59. Kelenc), Kresinger.
GORICA: Simčič, Širok, Vanin, Modolo, Enow, Pasqualini, Venturim (od 64. Innocenti), Vetrih, Žigon (od 84. Džuzdanović), Majcen (od 70. Makinwa), Henty.
Rumeni kartoni: Datković, Kresinger, Dugolin, Matjašič; Vanin, Pasqualini.
Rdeč karton: /.
Galerija