© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
20.09.2014 16:16:12

V Celju lokalni derbi

Arsen Perić

Danes bosta v ospredju dve tekmi, ki bosta odigrani na Bonifiki in ob Kamniški Bistrici, za nove točke pa se bosta ob 18. uri potegovala tudi Rudar in Celje.

Ko smo napoved za tekmo med Celjem in Rudarjem pisali v pretekli sezoni, je bila rdeča nit prispevka ta, da so Velenjčani absolutni favoriti za zmago. Knapi so se pač borili za vrh, Celjani pa za obstanek. Toda zdaj je slika obrnjena. Zdaj gre bolje Celjanom, rudarji pa nikakor ne najdejo prave forme.

Med drugim so sredi tedna izpadli iz pokala, v Velenju se je napredovanja veselila Krka. Lokalni derbi torej ne prihaja ob ravno najprijetnejšem trenutku, toda tega se seveda ne da spremeniti.

Trener Rudarja Jernej Javornik bo lahko tokrat računal na povratnika Damjana Trifkovića, manj prijetno je, da sta vprašljiva Aljaž Krefl in Leon Črnčič. Tudi Javornikov celjski kolega Simon Rožman ni povsem brez skrbi, manjkali bodo Igor Jugović, Marko Jakolić, Dejan Djermanović in Gregor Bajde.

"Lokalni derbiji z Rudarjem so vselej zanimivi in zahtevni, saj se obe moštvi med seboj dobro poznata. Čaka nas trden nasprotnik, proti komur zagotovo ne bo lahko. Kljub vsemu si želimo s pomočjo naših navijačev začeti novo serijo zmag, s katero bi utrdili svoj položaj v zgornji polovici lestvice,"
pravi celjski napadalec Benjamin Verbič.

Pa še zanimivost: če bodo slavili Celjani, bosta rivala povsem izenačena po uspešnosti na medsebojnih tekmah. Kljub dejstvu, da sta do zdaj igrala že 63-krat! Rudar ima zmago več (22-21), Celje pa se lahko pohvali z večjim številom doseženih zadetkov (86:82).