© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
20.09.2014 11:47:56

LUKA KOPER - MARIBOR

Drago Wernig - TAKA

Danes ob 16. uri se na Bonifiki obeta zanimiv obračun.

Koprčani so med tednom v Sežani z 1:0 premagali domačega tretjeligaša in si zagotovili napredovanje v četrtfinale Pokala Slovenije, Mariborčani so v obračunu z lizbonskim Sportingom osvojili točko v ligi prvakov.

Sodeč po tem, dvomov o zmagovalcu na Bonifiki ne bi smelo biti, toda resnica je vendarle nekoliko drugačna. Popolnoma jasno je, da vijoličaste čaka nadvse zahtevna naloga, kanarčki so prepričani, da so varovance trenerja Anteja Šimundže sposobni premagati.
"Stanje v ekipi je v redu, za dvoboj z evropskim Mariborom so pripravljeni vsi igralci," je po včerajšnji dopoldanski vadbi povedal Alen Ščulac. "Tako kot vedno je cilj zmagati. Želimo pokazati, kar smo na preteklih preizkušnjah. S tekmeci se nočemo pretirano obremenjevati, osredotočeni smo na svoje naloge, ki jih želimo opraviti čim bolje," je nadaljeval trener Kopra.

URESNIČILI CILJ
Sodeč po rezultatu bi lahko sklepali, da so se njegovi varovanci v pokalnem dvoboju s Taborom precej mučili, toda nekdanji branilec pravi: "Tekma je bila takšna, kot smo predvidevali. Priložnost so dobili nekateri, ki so do zdaj igrali nekoliko manj. Če bi zgodaj zadeli, obetavnih položajev je bilo dovolj, bi bilo gotovo drugače, tudi sicer gostiteljem nismo dovolili skoraj ničesar. Nedvomno pa je najpomembnejše, da smo uresničili cilj."


TUDI FANTJE SO ŽELELI
Po zamenjavi na trenerskem stolčku je podoba rumeno-modrih precej bolj napadalna. "Smernice so postavljene, a je dejstvo, da smo že prej delali odlično. Toda vedno znova so nam pripisovali, da znamo igrati le obrambno. Tudi fantje so želeli, da bi bili bolj napadalno usmerjeni, in dokazali smo, da zmoremo igrati tudi na tak način," pravi Ante Ščulac.

RAD BI JIH SLIŠAL
Slačilnica obračun s prvaki pričakuje optimistično. "Spoštujemo Mariborčane, vendar se jih ne bojimo. Vemo, česa smo sposobni, in prepričan sem, da lahko vijoličaste premagamo. Če bomo igrali disciplinirano in še nadgradili dobre predstave z gostovanj pri Krki in Rudarju, lahko računamo na uspeh. Nikakor pa ne na morebitno utrujenost tekmecev po dvoboju v ligi prvakov, Ante Šimundža ima na voljo široko izbiro igralcev. Boriti se bo treba od prve do zadnje minute, in če bo na naši strani še sreča, se lahko nadejamo uspeha," je odločen Damir Hadžić, ki upa, da se bo zbralo čim več gledalcev: "Pomoč s tribun bi nam prišla še kako prav. Verjamem, da je zanimanje za nogomet na Obali precejšnje in da se bo zbralo lepo število gledalcev. Rad bi jih slišal. Njihovo spodbujanje bi nam zelo koristilo."

BREZ ŠULERJA IN FILIPOVIĆA
Medtem navijači vijoličastih še vedno slavijo čudovit sredin večer v najelitnejšem klubskem tekmovanju, v Ljudskem vrtu je ozračje veliko bolj mirno. "Kakšno slavje neki!" se je po petkovi dopoldanski vadbi odzval Ante Šimundža. "V četrtek zjutraj je beseda razumljivo še stekla o Sportingu, toda kmalu smo misli preusmerili zgolj in samo na dvoboj s Koprom."

BOLJŠE, A NE OPTIMALNO
V vijoličasti zasedbi zaradi težav z bolečinami v hrbtu ne bo Željka Filipovića, še naprej bo manjkal tudi Marko Šuler. "Njegovo stanje je neprimerno boljše, vendar še ne optimalno. Zato ne bomo tvegali," je pojasnil nekdanji odlični napadalec, ki bo skoraj zanesljivo znova posegel po kakšni rotaciji. "Vsekakor bo dobil priložnost kateri od igralcev, ki na treningih opozarjajo nase. Namen je sestaviti zasedbo s čim več svežine, da bomo lahko na želeni visoki ravni."


Ante Šimundža
se zelo dobro zaveda težavnosti naloge na Obali: "Gostovanja v Kopru so vedno nadvse zahtevna. Domača ekipa je zelo ambiciozna, poletna, s spremembo na trenerski klopi tudi bolj napadalno usmerjena. Vemo, da je pred nami težko delo, temu primerno se pripravljamo. Seveda bomo storili vse, da bi se razpletlo po naših željah, namen je vedno isti. Nikjer ne odstopamo od svojih idej, od ambicioznosti, želimo zmagati."