© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
20.09.2014 15:18:36

OLIMPIJA: Statistika pravi, da bo zmagal gost

Arsen Perić

Še nikdar v svoji novejši zgodovini – v mislih imamo čas po njeni vrnitvi med elito – novo sezono ni začela tako dobro kot letos.

Po odigranih devetih tekmah je še brez poraza. Toda zdaj jo čaka najtežji preizkus znanja: gostovanje pri klubu, ki je še uspešnejši.

TEŽKO BO, NI DVOMA

Ljubljančani se zahtevnosti obračuna, ki se bo nocoj začel ob 20.05, dobro zavedajo, toda vseeno bi bilo nenavadno, če po tako dolgem nizu tekem brez poraza ne bi bili samozavestni.
"Težko bo, ni dvoma. Domžale so prve na lestvici, niso še odigrale tekme, na kateri ne bi zmagale. Ampak tudi mi imamo za seboj dobro serijo, prav tako smo v Domžalah v preteklosti že nekajkrat slavili," pravi prvi vratar Olimpije Aleksander Šeliga, ki že tri tekme zapored ni prejel gola. "Da je tako, gredo zasluge vsem v ekipi. Tisti, ki igra najvišje v napadu, je naš prvi branilec," se Šeliga noče prerivati v ospredje.

PO ZASLUGI TRDEGA DELA
Je pa nekdanji reprezentant razkril, kje se skriva recept za uspeh Olimpije: "V novo sezono smo dobro startali po zaslugi dobrega, trdega dela. Od začetka priprav garamo na treningih, vsak se maksimalno trudi, da bi dal prav vsakič vse od sebe. Ker so rezultati dobri, je vse skupaj še toliko lažje. Ampak moti se tisti, ki misli, da smo se zadovoljili s tem, kar smo dosegli do zdaj. Želimo nadaljevati v tem slogu."

Nik Omladič je v odlični formi, v tej sezoni je zabil štiri gole in podal za dva.

VEČ KOT DVE LETI
Če je statistika te sezone na strani Domžal, pa statistika zadnjih devetih derbijev Ljubljanske kotline govori v korist Olimpije. Že več kot dve leti se ni zgodilo, da bi zmagal gostitelj, kar osemkrat se je veselil gost!

Ko sta kluba nazadnje igrala ob Kamniški Bistrici, je Olimpija slavila z 2:1, tedaj Hrvoje Spahija še ni bil njen član. Zdaj je, med tednom je v pokalu debitiral v zeleno-belem dresu, če bo treba, se bo v boj s tekmeci podal tudi nocoj. "V Domžalah nas čaka zahteven nasprotnik, ki ni kar tako vodilno moštvo slovenskega prvenstva. Domžalčani imajo jasno razdelano igro, so izjemno disciplinirani in taktično dovršeni. Toda tudi mi imamo svoje želje, ki so povezane z osvojitvijo novih treh točk. Odigrati moramo pametno, zrelo in odgovorno v vseh segmentih nogometne igre," meni 26-letnik.

NARAVNOST FANTASTIČNA
Misli pred gostovanjem je strnil tudi Boban Jović: "Njihova statistika z začetka sezone je naravnost fantastična. Imeti po osmih tekmah stoodstotni izkupiček in povrhu ne prejeti zadetka je nekaj, kar ne pomnim v vseh letih igranja v slovenski ligi. Veseli me gostovanje v Domžalah, saj pričakujem, da se ga bo udeležilo večje število naših privržencev, kar je zagotovilo za odlično vzdušje."