© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
21.09.2014 10:40:11

V 1. SNL še dva boja: Pozdravljena, nočna mora

Arsen Perić

V središču pozornosti slovenske nogometne javnosti sta bili ta vikend tekmi odigrani na Bonifiki in ob Kamniški Bistrici, a na delu bodo jasno tudi drugi. Danes sta na sporedu ob 16. uri še dve srečanji, Krka – Radomlje in Zavrč – Gorica.

V Novem mestu se bosta udarila kluba, ki v tej sezoni igrata katastrofalno. Skupaj sta odigrala 16 tekem, izkupiček pa je res skromen: kar 15 porazov in le ena samcata zmaga! To je vknjižila Krka, ki je posledično na lestvici korak pred Radomljami, zaradi kančka več izkušenj in navsezadnje pokalnega napredovanja sredi tedna so Dolenjci pred tokratno tekmo tudi v vlogi favorita.

IZPLAČA STISNITI ZOBE
Njihovega trenerja Miloša Rusa lahko veseli, da se je v Novo mesto po neuspešnem iskanju delodajalca v tujini vrnil Vinko Buden, po odsluženi kazni pa lahko spet igra tudi Lamin Diallo. O tem, kdo bo v golu, pa ni nobenega dvoma; Tomislav Pelin, novinec na slovenski sceni, je marsikoga navdušil z odličnim debijem v Ljudskem vrtu. Dejan Djuranović, trener Radomelj, ima več težav s sestavo začetne enajsterice, saj so Igor Barukčić, Gregor Kosec in Matej Florjančič še vedno na stranskem tiru. Sta pa zato spet med kandidati za nastop Vjekoslav Andrić in Tomaž Avbelj. Sicer pa: to je tekma, za katero se izplača stisniti zobe. Poraz pač ne prinaša nič dobrega. In to velja za oba kluba.



Če bodo Radomlje izgubile tudi s Krko, bodo prvo četrtino prvenstva končale s samimi porazi.

NA ŠTIRIH LE ENKRAT
Čeprav je Zavrč – odkar igra v prvi ligi – nase opozoril že nekajkrat, pa na tekmah z Gorico ni še nikdar. Še več, Novogoričani so njegova čisto prava nočna mora. Haložani so na štirih medsebojnih obračunih doživeli prav toliko porazov, prav tako se sliši neverjetno, da je Zavrč v tem času mrežo Gorice zatresel zgolj enkrat! Se mu je pa dvakrat zgodilo, da je z igrišča odšel povsem potolčen, Gorica je na obeh domačih tekmah zmagala s 4:0.

A trenutek za izboljšati statistiko morda še nikdar ni bil boljši. Vrtnice so razglašene, po osmih tekmah imajo le eno zmago, v zadnjih treh obračunih so osvojile le dve točki. Osmo mesto tako ne čudi. Čeprav je Zavrč v preteklem krogu izgubil, ima vseeno trikrat več točk. Skratka, bolj diši po zmagi Zavrča, ampak kot rečeno, slednjemu igranje z Gorico res ne ustreza. Dodajmo, da bodo domači zagotovo brez kaznovanega Lovra Cveka, v moštvo gostov se vrača Amedej Vetrih.