© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
or
or
09.09.2014 15:11:49

Čaka nas lepa jesen

Arsen Perić

Ljubljančani po zelo dobrem začetku prvenstva reprezentančni premor preživljajo v mirnem ozračju. In delavno z upanjem, da bo nadaljevanje sezone prav tako uspešno.

Zmaji v tej sezoni še niso okusili grenkobe poraza. V prvenstvu so štirikrat zmagali in dvakrat igrali neodločeno, uspešni so bili tudi v pokalnem tekmovanju. Svoj delež so kakopak pristavili tudi zanesljivi branilci.

"Dokler ne prejmeš zadetka, pravijo, da obramba deluje. Sicer pa je glavni cilj branilcev z vratarjem Šeligo na čelu, da na vsaki tekmi mreža ostane nedotaknjena. Želel bi pa poudariti, da smo premalo konkretni v napadu pri prekinitvah. Branilci bi morali biti še bolj dejavni, saj menim, da se v tem skrivajo ogromne rezerve," pravi Antonio Delamea Mlinar, ki z Nemanjo Mitrovićem odlično poveljuje zeleno-beli obrambi: "Poznava se že vrsto let in se v igri odlično ujameva. Na vsaki tekmi dajeva vse od sebe, je pa jasno, da ni vse odvisno le od ožje obrambe. V sodobnem nogometu se moštvo organizirano brani in napada z vsemi desetimi možmi v polju. Posledično se tudi odgovornost za prejemanje oziroma doseganje zadetkov porazdeli na celotno moštvo."

Olimpija nadaljevanje prvenstva pričakuje na tretjem mestu na lestvici. Nikakor ni slabo, toda ... "Seveda, vedno je lahko še bolje. Na tekmah z Gorico in Celjem smo imeli številne priložnosti, a nam jih ni uspelo realizirati. Ampak to se dogaja tudi najboljšim moštvom. Pomembno je, da si ustvarjamo priložnosti in hkrati igramo maksimalno odgovorno v fazi obrambe. Ravno omenjena odgovornost vsakega posameznika in pravi moštveni duh, ki vlada v slačilnici, sta naši največji odliki v tej sezoni. V primerjavi s predhodnim obdobjem igramo hitreje, dihamo kot eno ... Tudi trener Darko Karapetrović je vnesel določene taktične novosti, kar se že kaže v rezultatskem smislu. Štirinajst točk je morda še več, kot smo lahko pričakovali pred začetkom nove sezone."

Poslej bo vse skupaj treba še nadgrajevati. "Pričakujem, da se bo pripravljenost le stopnjevala. Želim si, da obdržimo kolektivni pristop na najvišji ravni in posledično povečamo točkovni izkupiček. Kakovosti imamo dovolj, in če se izognemo smoli s poškodbami, nas čaka lepa jesen. Prepričan pa sem, da bo pomlad nadgradnja vsega, kar delamo zdaj," je optimističen Antonio Delamea Mlinar.