© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.09.2014 23:00:11

Katanec: Ne bi smeli izgubiti, a smo

Nikola Miljković

Srečko Katanec ne razume, kako Slovenija v Talinu ni uspela spraviti na kolena estonske reprezentance.

Srečko Katanec še tretjič zapored kot slovenski selektor v nov kvalifikacijski cikel ni uspel kreniti z zmago. Pred tem je dvakrat remiziral, zdaj je prvič izgubil. Popotnica je torej najslabša možna, toda časa za obupavanja vendarle ni. Tekem bo še dovolj, priložnosti za popravni izpit prav tako. Je pa res, da zdaj že malce skrbi niz obračunov brez doseženega gola: Estonija je bila že četrta ekipa zapored, ki je proti Slovencem ohranila mrežo nedotaknjeno.

"Jasno je, da smo razočarani. Ampak tako pač je v nogometu. Ne vem pa, zakaj je tako. Fantom nimam kaj očitati, zaradi tega je razočaranje še toliko večje. To je bila tekma, ki je po nobenem kriteriju ne bi smeli izgubiti, a se nam je zgodilo prav to. Start je vsekakor rezultatsko slab," je za RTV Slovenija takoj po tekmi v Talinu povedal Katanec.

Slovence je jasno šokirala izključitev Daliborja Stevanovića, prav z igralcem več so Estonci tudi dosegli edini zadetek na tekmi. "Normalno je, da nas je izključitev 'presekala'. Ko sem želel opraviti menjavo in v igro poslati Lazarevića, se je zgodilo to. In potem je Estonija dobila tekmo iz ene same priložnosti. Fantje so dobro delali, ampak to je nogomet. Že pred tem sem govoril, da se po prvem krogu nihče še ne uvrsti na evropsko prvenstvo, prav tako nihče ne ostane brez možnosti. Moramo dvigniti glave gor in upam, da se nam bo v prihodnosti vrnilo to, kar nam je bilo tokrat vzeto. Fantje morajo le nadaljevati v tem slogu... Jasno pa je, da si vsi mi želimo več. Moramo biti bolj konkretni. Ampak to je tudi že stvar forme in igralcev, ki jih imamo," je za nacionalno televizijo razpredal strokovnjak iz Ljubljane.

Na stadionu A. Le Coq Arena se je uresničilo to, kar se je napovedovalo. Estonci so se ves čas branili, Slovenci pa niso znali prebiti njihovega bunkera. "Oni niti ne znajo igrati drugače. Zaprejo se in garajo 90 minut. Jim je šel pa na roko ves drugi polčas. Mi smo imeli posest žoge, dominirali smo, oni so se le branili. Proti koncu niso mogli več, ampak ne vem, zakaj se včasih zgodi to, da izgubiš, čeprav si boljši. Tako pač je. Si pa res nisem mislil, da se bo končalo tako. Handanović ves čas ni imel kaj za braniti, nato pa so ga Estonci dali..." je še pristavil selektor Slovenije.

NIK_1124
Nikola Miljković


Seveda je bil veliko bolj zadovoljen njegov kolega na estonski klopi. "Zelo smo veseli te zmage in tudi naše igre. Delali smo trdo, delovali kot ekipa, tudi v težkih trenutkih, posebej v drugem delu prvega polčasa in prvem delu drugega. Izključitev nam je pomagala, ampak smo res delovali kot ekipa, verjeli smo, da lahko zadenemo in to nam je tudi uspelo," je po dvoboju z nasmehom na ustih povedal 38-letni švedski strokovnjak Magnus Pehrsson.