© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/nu
STA/nu
08.09.2014 17:51:49

O SP 2022 šele februarja

Reuters

Predstavniki Fife so sporočili, da bodo odločitev o terminu svetovnega prvenstva v Katarju 2022 sprejeli šele februarja naslednje leto. Termin tekmovanja že nekaj časa dviga precej prahu, saj so se pojavili namigi, da ga bo Fifa zaradi visokih poletnih temperatur prestavila na zimo.

Če bo res prišlo do spremembe, bo prvenstvo potekalo januarja in februarja ali pa novembra in decembra 2022. Vendar Fifa ne želi prehitevati in bo odločitev o morebitni spremembi termina s poletja na zimo sprejela čez pol leta.

Pri Fifi so se tako odločili na sestanku s predstavniki celinskih zvez in združenj evropskih klubov v Zürichu. "To je bilo prvo takšno srečanje, še nekaj jih bo," je dejal član izvršnega odbora Fife Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, ki skupaj z generalnim sekretarjem zveze Jeromom Valckejem išče morebitne rešitve.

Selitev na zimski termin bi prizadela predvsem evropske države, ki bi morale prilagoditi urnik svojih državnih tekmovanj, lahko pa bi se pojavil tudi "konflikt interesov" pri velikih športnih tekmovanjih, saj bodo pozimi 2022 na sporedu tudi zimske olimpijske igre.