© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
br
br
09.09.2014 14:07:22

Prezgodaj in povsem nepotrebno

Arsen Perić

Vodilni Domžalčani so vsekakor hit začetka nove sezone.

Rumeno-modri so po sedmih krogih s stoodstotnim izkupičkom in brez prejetega gola na vrhu lestvice, a dejstvo je, da se bodo poslej morali spoprijeti z vlogo favorita, kar jim je bilo doslej v glavnem prihranjeno.

"To je otežujoč dejavnik, saj si zdaj vsaka ekipa želi premagati Domžale. Gre za novo okoliščino, s katero se bomo morali spoprijeti. Naša pričakovanja pred tekmama s Koprom in Mariborom so bila visoka, vendar smo se še vedno spraševali, koliko smo vredni. Potrdili smo, da naši uspehi niso naključni. Položaj na lestvici nas je pahnil v novo vlogo, ki je lahko tudi breme. Upam, da se bo ekipa kot celota s tem znala spopasti, saj je nov izziv drugačen kot vsi prejšnji. Naboj nasprotnikov proti nam bo povsem drugačen," opozarja Luka Elsner, ki je po odličnih rezultatih v okolici že zaznal zametke evforije.

"Čutiti je, da so se apetiti povečali na vseh frontah, razen pri nas. Natančno smo si določili cilj, in če ga bomo dosegli, bomo zelo zadovoljni. Ostati moramo skromni, saj je prvenstvo tek na dolge proge. Ta traja 36 krogov oziroma, če se izrazim po atletsko, 36 kilometrov. Pri teku se po sedmih kilometrih še nihče ne veseli svojega položaja, ampak se ozira čez hrbet, spremlja tekmece in se sprašuje, kako hitro ga lahko ujamejo, če se ne bo potrudil. Pred nami je še dolga pot, o novih ambicijah se bomo lahko pogovarjali šele po 25. ali 26. kilometru, če bomo seveda še vedno v isti poziciji. V tem trenutku pa je to bistveno prezgodaj in povsem nepotrebno. Dozdajšnji način delovanja, ko smo šli iz tekme v tekmo, je še vedno pravi in ga ne bomo spreminjali. Če nam drugi dvigajo ambicije, nam to nič ne pomeni, saj je pomembno le tisto, kar si zastavimo sami," je odločen 32-letni strokovnjak.