© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
25.08.2014 08:31:32

Pogled je zelo prijeten

Grega Wernig

Domžale se po seriji izjemnih rezultatov zdaj pripravljajo še na največji preizkus v novi sezoni - obračun z Mariborom.

Domžale še naprej navdušujejo, nogometaši nekdanjega slovenskega prvaka so v novi sezoni še brez poraza, njihov vratar Nejc Vidmar pa gola ni prejel že 630 minut in potrebuje le še 62 minut, da bo postavil rekord slovenske lige (Boško Bošković v sezoni 1993/94 kot član Mure gola ni prejel 692 minut)! Kot naslednji je padel tudi Koper, Domžalčani so na Bonifiki, kjer je vedno neugodno igrati, slavili z 1:0. Ker niso prejeli gola, so postali prvi klub v zgodovini samostojne Slovenije, ki je v uvodnih šestih krogih ohranil mrežo nedotaknjeno! Nič čudnega torej, da ob Kamniški Bistrici vlada imenitna volja, toda hkrati prepričanje, da so še ni vse, kar zmore četa Luke Elsnerja.

"Najprej moram poudariti, da to ni moja ekipa, ampak ekipa, ki ji strokovno vodstvo pomaga doseči kar se da dobre rezultate. Igralci so tisti, ki delajo zelo dobro in trenerji smo lahko le ponosni na njihove dosežke. V strokovnem vodstvu izkazujemo veliko spoštovanje do njihovega dela. Zelo prijetno je gledati, kako si želijo na vsakem treningu in tekmi napredovati. Držijo se skupnega cilja in so zelo povezani med seboj. Pogled s strani je zelo prijeten in upam, da se bodo postavljenih principov držali tudi vnaprej," je po enkratnem startu v sezoni 2014/15 dejal Elsner, najmlajši med vsemi trenerji v 1. SNL.

Domžalčane po seriji uspešnih iger v naslednjem krogu čaka verjetno še največji test doslej - obračun z aktualnim prvakom Mariborom, gostovanje slednjega bi moral biti pravi nogometni praznik. "Na tekmo z Mariborom se bomo pripravili tako kot na vse druge, strokovno in stoodstotno. Pozabili bomo na serijo, ki je za nami. Ne bomo gledali na lestvico, ampak na nov izziv, ki je pred nami. Proti vrhunski ekipi želimo pokazati, česa smo sposobni in če smo se zmožni kosati z nasprotnikom na tej ravni. Cilji so bili postavljeni pred sezono in po tej seriji niti v enem trenutku ne razmišljamo o spremembi le-teh. Tega si ne bomo dovolili, saj se dobro zavedamo dejavnikov, ki so nas pripeljali do sedanjih rezultatov. Teh se strogo držimo in v ekipi imamo inteligentne fante, ki to razumejo. Prevzeli so želeno miselnost, ki jo na treningih in tekmah vseskozi prikazujejo," je za uradno spletno stran Domžal še povedal Elsner.