© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
br
br
24.08.2014 22:10:47

Prej ali slej se je moralo zgoditi

Grega Wernig

Krški napadalec uspešen v dresu Rapida, Matjaž Kek in njegovi varovanci so ostali praznih rok v hrvaški prestolnici, Ivica Osim kljub porazu hvali Milaničev Sturm.

Prej ali slej se je moralo zgoditi. Uspešnega niza nogometašev Rijeke je konec, po petnajstih zaporednih zmagah na uradnih tekmah v vseh tekmovanjih so doživeli prvi poraz v sezoni. Matjaž Kek in njegovi varovanci so v šestem krogu hrvaškega prvenstva ostali praznih rok v prestolnici, Lokomotiva je nekoliko presenetljivo slavila z 2:1.

Še enkrat se je izkazalo, kako zahtevni so dvoboji med dvema evropskima preizkušnjama, zasedba s Kantride se z moldavskim Šerifom bori za napredovanje v skupinski del lige Europa, pred svojimi navijači je zmagala z 1:0. V Zagrebu se je torej razpletlo z gostujočim porazom, h kateremu je gotovo prispevala tudi izključitev Mirala Samardžića v 69. minuti.

Jeseniški branilec je videl rdeče po prekršku za najstrožjo kazen, iz katere so gostitelji zadeli za 1:0. Prvič je v začetni enajsterici Rijeke zaigral tudi Goran Cvijanović in na igrišču ostal do zaključnega sodnikovega žvižga.

Pri severnih sosedih je bil v središču pozornosti 310. dunajski derbi med Austrio in Rapidom, ki se je razpletel z izidom 2:2 (1:1). Robert Berić se je po odsluženi kazni zaradi izključitve vrnil v zeleno-belo enajsterico in se izkazal z zelo dobro igro, ki jo je oplemenitil še z golom v 35. minuti, ko je s prefinjenim strelom s pomočjo vratnice zadel za 1:1. Med strelce se je vpisal drugič v dozdajšnjem delu prvenstva, pred 11.900 gledalci je odigral vso tekmo.

Darko Milanič je s Sturmom doživel tretji poraz, da bi bilo vse skupaj še bolj boleče, so ga Gradčani polomili na svojem stadionu, z 2:1 je bil uspešnejši Wolfsberger AC. Dvoboj si je s tribun ogledal tudi Ivica Osim, ki je črno-bele popeljal do največjih uspehov v klubski zgodovini, legendarni sarajevski strokovnjak pa je o igri Sturma kljub porazu govoril z izbranimi besedami. "Škoda zaradi izgubljenih točk, kajti Sturm je odigral zelo lepo tekmo. Nisem pričakoval, da igra tako elegantno, v igri so opazne smernice sodobnega nogometa," je Milaniča in njegovo zasedbo pohvalil Ivica Osim.

V kitajski drugoligaški druščini je bil znova uspešen Tomaž Kavčič, s svojim Qingdaom Jonoonom je doma z 1:0 ugnal ekipo ekipo Hunan Xiangtao, Marijan Pušnik pa je na japonskem drugoligaškem prizorišču je z moštvom Avispa Fukuoka z 1:0 premagal Gifu.