© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
mp
mp
25.08.2014 08:22:30

Gremo se stepst

Drago Wernig - TAKA

Vijoličasti so uresničili namen. S prepričljivo zmago nad Zavrčem so si okrepili samozavest in si zagotovili prepotrebni mir v pripravah za jutrišnji veliki spopad na Celtic Parku. Verjamejo, da jim v Glasgowu lahko uspe.

"Na tekmo, na kateri lahko ogromno pridobimo, bomo odpotovali z zaupanjem v lastne sposobnosti. Verjamemo, da lahko dosežemo, kar si želimo. Z maksimalno zbranostjo od prve do zadnje minute, kombinatoriko na primerni ravni in ogromno teka. Uspeh proti Zavrču nam je dal dodatni zagon, o tem sem prepričan," je po sobotni zmagi nad Zavrčem in pred današnjim odhodom v Glasgow povedal Ante Šimundža.

Vijoličasti so bili zlasti v prvem polčasu nadvse razpoloženi, lahko bi si zagotovili tudi višjo zmago. "Odigrali smo odlično tekmo, si pripravili veliko priložnosti in dosegli tri gole. Gostje so na začetku in nato še enkrat ogrozili naš gol, toda Jasmin je odlično posredoval in dokazal, da je eden od najboljših vratarjev, hkrati je ekipa dobila dodatno energijo. Najlepše je igrati takšne tekme, ko si boljši od nasprotnika, takšne predstave si želimo ponavljati," pravi Petar Stojanović.

Za končnih 3:0 je zadel Jean-Philippe Mendy. Za marsikoga gre zgolj za kozmetični popravek, toda gol je vsekakor pomembnejši, kot se zdi na prvi pogled. Francoski napadalec je naposled prekinil strelski post in se otresel bremena, kar je za prvake nedvomno obetavno.

Tudi njegovo veselje je razkrilo, kako zelo mu je odleglo, da se mu je od srca odvalila skala: »Sem napadalec, za dobro počutje moram zadeti. Gol je že nekaj časa visel v zraku, zdaj mi je končno uspelo. Prvega je vedno najtežje zabiti in zdaj verjamem, da bo lažje nadaljevati v naslednjih tekmah. Trdo bom delal za nove zadetke. Dosegli smo pomembno zmago prav pred potjo v Glasgow, res sem vesel zaradi razpleta. Počutim se odlično. Za nami je sicer zahtevna preizkušnja, Zavrč je zelo dobra ekipa.«

Celtic je kakopak še veliko boljša. "Pred nami je velika tekma, z ligaško zmago smo si še dodatno okrepili samozavest. Škotska je po nogometnem pojmovanju kot Anglija, igra se trdo, nepopustljivo in moramo biti pripravljeni na telesno zahteven boj. Preprosto se moramo stepsti, seveda v prenesenem pomenu, da bi nam lahko uspelo. Celtic je zelo kakovosten, čaka nas peklensko ozračje pred 60 tisoč gledalci. Nikoli še nisem igral pred tako veliko množico, a sem prepričan, da lahko uresničimo sanje. Rad imam takšne tekme, izziv je zares ogromen," je optimist Mendy.

"Vemo, kaj nas čaka. In kaj potrebujemo. V Glasgowu bo odločilnega pomena, da izkoristimo priložnosti, ki jih bomo imeli. Pripravljeni smo na velik boj, zaupamo v lastne sposobnosti," pa je za konec še dodal Petar Stojanović.