© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
24.08.2014 12:20:42

RADOMLJE - CELJE: Ne bodite presenečeni

Grega Wernig

Po porazu z Gorico bodo Radomljani v Domžalah danes ob 18. uri naskakovali prve prvenstvene točke.

Današnji obračun med Radomljami in Celjem obe moštvi pričakujeta na povsem drugačen način. Medtem ko so novinci izgubili vseh pet tekem v prvi ligi in bodo počasi morali začeti zbirati točke, če si bodo želeli priigrati obstanek, Celjani v zadnjih tekmah letijo na igrišču. Nazadnje so z odlično predstavo presenetili vijoličaste, zdaj pa želijo prestižno zmago še oplemenititi.

Grofi so v tem trenutku ena izmed najbolj vročih ekip v ligi. Njihova igra je poletna, napadalna, celjski kvintet Vrhovec, Verbič, Bajde, Ahmedi in Sunny pa z domiselnimi potezami navdušuje občinstvo.

Zadnja prvenstvena zmaga nad Mariborom je najboljši dokaz, da varovanci Simona Rožmana letos po kakovosti spadajo vsaj v zgornjo polovico lestvice, če ne celo malce višje. Med tednom so v pokalu v gosteh s 6:1 razbili še lani prvouvrščeno moštvo druge lige Roltek Dob in tako nanizali že štiri zaporedne zmage. Jutri bodo lovili še peto, brez Nicolasa Rajšla, ki so se mu zahvalili za sodelovanje, in z Anejem Lovrečičem, ki se je vrnil na Areno Petrol.

SAMO ŠE IZKUŠNJE
Med tednom je bila na delu tudi ekipa Radomelj, ki je z enakim izidom kot Celje slavila v gosteh pri tretjeligašu Adrii. To je bila prva zmaga na uradnih tekmah v letošnji sezoni za varovance Dejana Djuranovića, v prvenstvu točke še nimajo. "Imamo dovolj kakovosti, da smo lahko konkurenčni tudi v prvi ligi. Manjkajo nam samo izkušnje, tako da bomo iz tekme v tekmo boljši," je prepričan novi branilec Radomelj Denis Bajalica in dodaja: "Z visoko pokalno zmago smo si tudi malce dvignili samozavest. Res je, da smo igrali proti tretjeligašu, toda ni lahko zabiti šest zadetkov, ne glede na to, s kom igraš."

Na nedeljskem obračunu bodo novinci v ligi lovili prve prvenstvene točke, ki jih že nujno potrebujejo v boju za obstanek. "Če se bomo dobro postavili na igrišču, odigrali pravo, moško tekmo in popravili velike napake, ki smo jih delali v prejšnjih tekmah, imamo možnosti. Celjani so sicer favoriti, a ne veliki. Ne bodite presenečeni, če se bomo v nedeljo veselili prvih treh točk," je še dejal hrvaški nogometaš.