© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
24.08.2014 11:56:17

KOPER - DOMŽALE: Ko si preveč goreče želiš biti na vrhu

Grega Wernig

Najbolj zanimiva tekma šestega kroga bo odigrana na Bonifiki, danes ob 18. uri Kopru v goste prihaja vodilno moštvo prve lige, Domžale. Primorci se bodo poskušali po dveh zaporednih porazih vrniti na zmagovalno pot, Domžalčani pa si želijo nadaljevati izjemen niz.

Pet tekem, pet zmag ob sedmih doseženih in nobenem prejetem zadetku. Takšen je izkupiček varovancev Luke Elsnerja po prvih petih krogih. Dvakratni državni prvaki s tem dosežkom seveda zasedajo sam vrh lestvice, zaradi njihove granitne obrambe pa z optimizmom pričakujejo tudi obračun s Koprčani, ki so v novo sezono krenili s polovičnim uspehom.

Pred začetkom sezone so odkrito napovedovali boj za končno prvo mesto, toda kanarčki v novo sezono niso vstopili na najboljši način. Na prvih dveh tekmah z Radomljami in Gorico so sicer zabeležili dve zmagi, toda potem sta sledila dva zaporedna poraza, najprej so izgubili doma s Celjem, potem pa še v gosteh z Zavrčem. "Mislim, da je na slabši začetek sezone vplival evropski izpad proti Nefčiju, verjetno pa tudi prevelika želja, da bi od prvega kroga napadli sam vrh in že takoj zasedli prvo mesto," je dejal mladi vezist Kopra Domen Črnigoj in nadaljeval: "Toda zdaj se počasi dvigamo, nismo več toliko defenzivni, začeli smo igrati. Na nedeljski tekmi bomo zagotovo bolj napadali, tako da pričakujem zelo dobro tekmo. Proti Domžalam smo zmeraj igrali odlično in upam, da bomo pred domačim občinstvom osvojili tri točke in naredili korak proti vrhu, kamor spadamo."

PRESENETILE VSE
Eden izmed najbolj perspektivnih nogometašev rumeno-modrih se zaveda, da na Bonifiko prihaja v tem trenutku zelo vroča ekipa. "Domžale so presenetile celotno ligo, zelo so napredovale, še posebej v obrambi, kjer še niso prejele zadetka. Vsekakor nas čaka zelo težka tekma," je dejal Črnigoj, ki je pokomentiral tudi dejstvo, da je Koper pred dnevi ostal brez dveh zelo pomembnih členov, odšla sta Čovilo in Galešić: "Zagotovo smo zaradi njunih odhodov kakovostno malce osiromašeni, a mislim, da je Štulac dokazal, da lahko dostojno zamenja Čovila, na položaju Galešića pa sta tako ali tako Lotrič in Pučko v zelo dobri formi in sta komaj čakala na priložnost."

ODLOČAL BO DRUGI POLČAS
V klubu, ki domuje ob Kamniški Bistrici, imajo za seboj najboljši start v sezono, odkar tekmujejo v prvi ligi. Tudi v sezonah 2006/07 in 2007/08, ko so se na koncu veselili naslova državnega prvaka, jim ni uspelo kaj podobnega. Pet zaporednih zmag brez prejetega zadetka je dosežek, ki je zares hvale vreden, Domžalčani pa so tudi na sredini pokalni tekmi svojo mrežo ohranili nedotaknjeno, visoko, s 5:0, so slavili v gosteh pri Šmartnem.

"Pričakujem podobno tekmo kot v sredo, saj bodo domači v veliki meri osredotočeni na obrambo in na hitre protinapade. S Koprom smo že večkrat igrali in točno vemo, kje mu lahko povzročamo največ težav," je svoja pričakovanja pred dvobojem s kanarčki razkril napadalec Domžal Joshua Parker in odkril pot do novih treh točk: "Ključa do zmage sta potrpežljivost in hiter prenos žoge, s katerim jih bomo poskušali utrudili. Odločilen bo drugi polčas in še posebej zadnji del tekme, ko bodo že utrujeni, mi pa bomo poskušali stopnjevati konkretnost v naših napadih."