© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.04.2020 12:21:01

MESSI v karieri ni premagal zgolj dveh klubov, njuni imeni pa PRESENETLJIVI

Reuters

Neverjetna statistika malega velikega Argentinca.

Lionel Messi je že pred letom dni postal nogometaš z največ zmagami v dresu Barcelone. Zmaga proti Betisu je bila zanj 477. v dresu katalonskega velikana, s čimer je za seboj pustil še eno klubsko legendo Xavija.

Redki so klubi, ki se lahko pohvalijo, da proti Barceloni z Messijem na igrišču niso izgubili. Pravzaprav sta takšna le dva. Prvi je prišel na začetku njegove profesionalne kariere. Še kot 17-letnik je z Barco v kraljevem pokalu igral proti tretjeligašu Gramenetu. Slednji je takrat Katalonce ujel na napačni nogi in jih z zmago 1:0 izločil iz tekmovanja.

Drugi in zadnji na tem kratkem seznamu je Napoli. Tik pred prisilnim premorom zaradi pandemije koronavirusa je Barca v osmini finala lige prvakov gostovala v Neaplju in se iz mesta pod Vezuvom vrnila z rezultatom 1:1. Napoli je tako do nadaljnjega postal drugi klub, ki se lahko pohvali, da nikoli ni izgubil proti ekipi Lionela Messija.

V svoji 16 letni karieri je sicer Messi zaigral proti 88 različnim klubom, najbolj priljubljena stranka pa je bila Sevilla, ki jo je premagal 29-krat, pri tem pa sam zabil 37 zadetkov.