© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.04.2020 08:49:06

NORO! Epski NAVAL na Maribor zaradi - položaja TRENERJA! Tudi zato, ker imajo DENAR, da...

Grega Wernig

Pred pisarno športnega direktorja Maribora Oliverja Bogatinova je zelo, zelo dolga vrsta kandidatov za trenerja vijoličastih.

Ta hip najpomembnejše vprašanje v slovenskem nogometu, če seveda odmislimo tistega o tem, kdaj se bo sezona 2019/20 nadaljevala, je povezano s trenersko klopjo Maribora. Trenutno ima glavno besedo na slednji Saša Gajser, ki pa je zgolj začasna rešitev. Oliver Bogatinov, športni direktor kluba, že išče novega trenerja, očitno pa mu kandidatov ne manjka. Kot poroča časnik Delo, je na naslov Zahovićevega naslednika v preteklih dneh prišla gora prijav na prosto delovno mesto.

"Bogatinov pri razkrivanju idealne podobe trenerja Maribora ni bil gostobeseden, a dovolj jasen, da si želi ohraniti Zahovićevo zmagovalno držo, a tudi dodati nekaj novega, kar bi dvignilo na noge tudi navijače. Edino, čemur se bo poskušal izogniti, je, da trenerskega stolčka ne bo prepustil vajencu, nekomu, ki se bo šele privajal in učil zahtevnosti poklica ter vodenja moštva z najvišjimi rezultatskimi zahtevami," piše Delo, v katerem dodajajo, da je naval na Ljudski vrt povezan tudi s tem, da ima Maribor na računu več kot dovolj - denarja! "A trenerski izbor prinaša zagato. Redki so klubi na področju nekdanje Jugoslavije, ki imajo v trezorju shranjen denar za krizno obdobje, Maribor ga ima. Ker ga ima, je športni direktor že zasut z desetinami življenjepisov kandidatov z vseh koncev."