© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.04.2020 08:59:34

Dinamo ima NOVEGA TRENERJA! Na klop sedel STROKOVNJAK, ki je bil v SLOVENIJI bojda žrtev - MOBINGA!

Jurij Kodrun

Kot poročajo Sportske Novosti naj bi Dinamo med velikonočnimi prazniki sprejel odločitev, da zamenja Nenada Bjelico.

Znan je zaplet v Dinamu. Nogometaši in strokovni štab niso želeli pristati na precejšnje znižanje svojih plač, zato so se v vodstvu modrih odločili, da prekinejo pogodbe z vsemi sodelavci Nenada Bjelice, stratega hrvaškega velikana, ki velja za enega najboljših trenerjev v zgodovini tega kluba. Zdaj so se, kot pišejo Sportske Novosti pri Dinamu odločili, da se zahvalijo tudi Bjelici.

In bojda so izbrali že tudi novega trenerja. Modre naj bi v prihodnje vodil Igor Jovićević, nekdanji trener Celja, ki je pri aktualnih hrvaških prvakih že deloval kot trener, in sicer je vodil drugo ekipo Dinama. Pri Sportskih Novostih so v članku opisali tudi Jovićevićevo trenersko pot in med drugim izpostavili njegovo delovanje pri Celju, kjer naj bi bil hrvaški strokovnjak deležen kar - mobinga.

jovicevic
Jurij Kodrun
"V sezoni 2016/17 je prišel v Celje. Slovenski klub so prevzeli ukrajinski investitorji, Jovićević je bil njihov človek za klop in vse se je začelo zelo dobro. Na 24 tekmah je Jovićević zbral 9 zmag, 9 remijev in samo 6 porazov, Celje je za eno samo točko ostalo brez Evrope. Toda prišlo je do zamenjave na vrhu, Ukrajinci so odšli, novi šefi pa so začeli pripravljati načrt, kako zamenjati Jovićevića," so zapisali pri Sportskih novostih.

"Bilo je burno, Jovićević ni želel sam odstopiti, ker je imel s Celjem podpisano dveletno pogodbo, tako da je postal kar žrtev svojevrstnega mobinga. Pri Celju mu niso pustili delati, niso mu želeli niti izplačati celoten znesek v pogodbi, medtem pa so postavili že nove ljudi, celo tudi že novega trenerja. No, nekako so se le dogovorili, Jovićević je odšel iz Celja. In hitro je prišel poziv iz Maksimirja," so še dodali pri SN.