© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.04.2018 14:24:17

ŠOKANTNO: Tole je HUDA GROŽNJA Cristianu Ronaldu, ki Portugalcu močno krajša spanec!

Reuters

Eden izmed najboljših nogometašev na svetu Cristiano Ronaldo se je znašel v ogromnih težavah.

Portugalec je že nekaj časa tarča španske davkarije, stvari pa so se kar precej zaostrile.

Španski mediji namreč poročajo, da Ronaldu grozi celo do deset let zaporne kazni, ki bi se ji na najlažji - a hkrati ne najcenejši - način izognil tako, da bi davčni upravi plačal 29 milijonov evrov.

V tem tednu so na preiskovalnem sodišču blizu Madrida zaslišali Ronaldove davčne svetovalce, člana Reala pa bremeni obtožnica, da je utajil za 14,7 milijona evrov davka. Ronaldo še naprej zatrjuje, da ni naredil ničesar nezakonitega, medtem pa davkarija trdi ravno nasprotno. Obe strani pa vztrajata pri svojem.

V Španiji veljajo zakoni, po katerih je za davčne prevare, ki presežejo 120 tisoč evrov, zagrožena zaporna kazen med enim in petimi leti. Ronaldu pa zaradi toliko hujšega (za zdaj še domnevnega) prekrška grozi še toliko daljša zaporna kazen.

Zanimivo je, da je Ronaldo edini med člani Reala, ki noče plačati zunajsodne poravnave, kar so v preteklosti že naredili Marcelo, Angel di Maria in Marcelo. S plačilom 29 milijonov evrov bi njegov spanec spet postal miren, primer bi bil končan. Nekaj podobnega je ob koncu prejšnjega koledarskega leta naredil tudi Lionel Messi.