© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.04.2018 11:37:46

KAOS v Sportingu: Stavnice so se že odzvale, tudi SLOVENSKA!

Profimedia

Predsednik Sportinga iz Lizbone Bruno de Carvalho je suspendiral 19 nogometašev članske ekipe, tako bodo danes na prvenstveni tekmi s Pacos Ferreiro v moštvu tudi številni mladinci.

Zapletlo se je po porazu portugalske ekipe na prvi tekmi četrtfinala lige Europa z madridskim Atleticom (2:0). Predsednik je po porazu na facebooku zapisal, da je večina igralcev igrala neumno, izvzel pa je Francoza Jeremyja Mathieuja in Urugvajca Sebastiana Coatesa. Nekatere je omenjal kar z imenom, branilce je žalil, češ da nimajo koncentracije v obrambi, napadalci po njegovem ne izkoriščajo priložnosti.

Sledil je odziv igralcev. Sprva so želeli sestanek s predsednikom, da bi jim v obraz povedal, kar ga muči, vendar iz tega ni bilo nič. Igralci potem niso želeli trenirati, potem pa so svoj odgovor objavili na družabnih omrežjih. Prvi ga je objavil vratar Rui Patricio, delilo ga je še 18 igralcev, med njimi tudi nekdanji varovanec Matjaža Keka pri Rijeki Stefan Ristovski.

"V imenu celotne ekipe Sportinga s to skupno izjavo izražamo nestrinjanje in nezadovoljstvo zaradi javnega nastopa našega predsednika po tekmi z Atleticom. Nimamo podpore od tiste, ki bi moral biti naš vodja. Namesto tega smo doživeli javni linč. Na družabnem omrežju nas je okrivil, čeprav smo kot skupina delali po svojih najboljših močeh. Ne glede na situacijo, bi morali takšne stvari reševati za štirimi stenami," so med drugim zapisali igralci.

Sporočilo je močno razjezilo de Carvalha, ki je v trenutku vsem 19 igralcem izrekel kazen. "Vsi tisti, ki so objavili to sporočilo, so suspendirani. Proti njim bomo disciplinsko ukrepali. Dovolj imam razvajenih otrok, ki nič ne predstavljajo. Enostavno nimam več potrpljenja za tiste, ki mislijo, da so nad klubom, in za tiste, ki ne zmorejo sprejti kritike."

Igralci so sporno izjavo umaknili, vseeno so še vedno suspendirani. Na nocojšnji tekmi s Pacos Ferreiro bodo ekipo dopolnili mladinci. Večina stavnic (tudi slovenska Športna loterija) so tekmo že izločili iz ponudbe.