© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.01.2018 13:05:06

PRESENETLJIVI novinec v Cityju: Tega NI PRIČAKOVAL NIHČE!

Reuters

Iz Manchester Cityja so sporočili novico o novincu v ekipi, ki je ni pričakoval praktično nihče.

V zadnjih tednih se je veliko špekuliralo o tem, da bi Alexis Sanchez Arsenal zamenjal z Manchester Cityjem. To se ni zgodilo, Čilenec se je naposled odločil za odhod k sosedom na Old Trafford.

Zato pa je City v svoje vrste zvabil igralca, za katerega mu ni treba plačati odškodnine. Štiriinpolletno pogodbo s sinjemodrimi je podpisal Mix Diskerud. Mnogi so se ob tem imenu vprašali, za koga, hudiča, gre?

Diskerud je 27-letni igralec sredine igrišča, ameriški reprezentant, ki pa ima še norveški potni list, saj je bil rojen v Oslu. Tam je kariero začel pri Stabaeku, nato je bil posojen belgijskemu Gentu. Po pol leta se je vrnil v Stabaek, a pot takoj nadaljeval v Rosenborg, kjer je ostal tri leta. Pred natanko tremi leti se je preselil v ZDA, kjer je igral za New York FC, lani pa se je vrnil na staro celino, v švedski Göteborg. Od zime je bil prost igralec, Manchester City pa se je odločil, da z njim podpiše dolgoročno pogodbo.

diskerud twitter
Twitter
Diskerud je odigral 38 tekem za ameriško izbrano vrsto in zabil šest golov. Nekateri viri z Otoka pravijo, da ga je City podpisal, ker naj bi ga nekomu posodil ali celo prodal v drug klub. Za zdaj naj bi bilo znano samo to, da ne bo treniral s prvo ekipo.