© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.01.2018 10:25:52

Zadovoljstvo pod Kalvarijo. Po dolgi odsotnosti v NAVEZI PRIHODNOSTI za gol potreboval vsega 4 minute in 15 sekund (video)

Drago Wernig - TAKA

Četrto prijateljsko tekmo Maribora je zaznamoval napadalni dvojec.

Za vijoličastimi je četrta prijatelska preizkušnja po začetku priprav, v Ljudskem vrtu so s 3:0 premagali avstrijsko tretjeligaško ekipo Weiz, slovenski prvaki so vse tri gole dosegli v drugem polčasu.

Dvoboj je zaznamoval debi Jana Mlakarja, ki je prvi krstni nastop ‘začinil’ tudi z golom, v končnici je postavil končni izid, po dobri uri igre se je med strelce vpisal tudi Marcos Tavares, mrežo severnih sosedov je v peti minuti nadaljevanja načel Luka Zahović. Po dolgem okrevanju zaradi neprijetne poškodbe ključnice je zaigral prvič v letošnjem letu, Darko Milanič ga je v ogenj poslal v drugem delu, 22-letni napadalec pa je potreboval vsega štiri minute in 15 sekund, da je zadel v polno. Po podaji Jana Mlakarja se je odlično odzval na levi strani kazenskega prostora in z zvitim udarcem ugnal vratarja. Do konca tekme je zapretil še dvakrat, tudi zaradi njegove vrnitve pod Kalvarijo prevladuje zadovoljstvo. Naveza Luka Zahović-Jan Mlakar bi bila lahko prav gotovo prihodnost Maribora ...

"Veseli, da je Luka po dolgem času spet z nami. Pokazal je veliko želje, energije, zagnanosti in naj tako nadaljuje. Z njim, Janom, ki je potrdil, da je eden najbolj nadarjenih slovenskih nogometašev, in ostalimi napadalci, ki imajo odličen odnos, je rešitev veliko, kar je seveda le dobrodošlo," pravi Darko Milanič.