© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.01.2018 20:29:50

Cristiano Ronaldo zdaj tudi URADNO Cristiano Penaldo: Zvezdnik madridskega Reala podrl naslednji rekord v nizu

Reuters

Real je bil tokrat boljši od Valencie.

Vsi so pričakovali, da bo Valencia zabila zadnji žebelj v krsto Zinedina Zidana, toda Real je imel v soboto dober dan. Klub iz Madrida je razgrajal na gostovanju pri netopirjih, slednje je premagal kar s 4:1. Dvakrat se je med strelce vpisal Cristiano Ronaldo, a čeprav je zabil uvodna zadetka na tekmi, znova ni prepričal številnih in še kako glasnih kritikov. Tem gre kakopak v nos, da Portugalec niti enega od obeh zadetkov ni zabil "iz igre", ampak je bil obakrat natančen z bele točke.

S tem je nekdanjemu nogometašu Manchester Uniteda uspelo podreti naslednji rekord v nizu. Postal je namreč nogometaš, ki je med vsemi v zgodovini španskega prvenstva izvedel največ enajstmetrovk. Čisto pravi Cristiano Penaldo torej. Zdaj tudi uradno, če se lahko malce pošalimo. Ronaldo je sicer v la ligi izvajal 72 enajstmetrovk oziroma eno več kot nekdanji zvezdnik Reala Hugo Sanchez. Dodajmo, da je Ronaldo uspešno izvedel 60 enajstmetrovk, zgrešil je torej vsega 12-krat.

Dodajmo, da je bil Ronaldov prvi gol na tekmi z Valencio njegov jubilejni stoti z bele točke, če seveda upoštevamo tudi enajstmetrovke, ki jih je izvajal v dresih Uniteda in Portugalske.