© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.05.2017 10:53:25

Genialna norost kapetana Leipziga: Ko je v četrti ligi zahteval bonus za ligo prvakov, so se mu smejali, zdaj pa …

Profimedia

Kapetan RB Leipziga Dominik Kaiser unovčil bonus, ki si ga je zagotovil že leta 2012.

Življenje nogometašev RB Leipziga je lepo, življenje kapetana kluba Dominika Kaiserja pa še nekoliko lepše. Po dolgih petih letih je namreč le dočakal aktiviranje klavzule, zaradi katere so se mu ob prihodu k temu nemškemu prvoligašu številni celo smejali in ga imeli za naravnost norega. Nekdanji član Hoffenheima je leta 2012 ob prestopu od vodstva RB Leipziga v pogodbi zahteval prav posebno klavzulo, po kateri bi bil denarno nagrajen v primeru uvrstitve v ligo prvakov. Vse lepo in prav, če RB Leipzig takrat ne bi igral v – četrti nemški ligi!

"Tako pač je to pri dolgoletnih pogodbah, razmisliti moraš o prav vsem, preden se podpišeš na list papirja. Seveda pa moram biti iskren, nikdar nisem zares verjel, da bomo kdajkoli zaigrali v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju," je iskreno priznal 28-letnik.

In znesek, ki ga je zaradi genialne norosti prejel Kaiser? No, težko bi govorili o drobižu, za dober poletni dopust, morda stanovanje oziroma super avto zagotovo bo. Nogometaš je bogatejši za 300.000 evrov