© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.05.2017 08:47:51

Ovacije novinarjev in soigralcev: Sergio Ramos z Beverly Hillsom 'ubil' Diega Simeoneja!

Reuters

Branilcu Reala je treba priznati, da mu je tokrat uspela zares sijajna domislica.

Ker je bojeviti trener Atletica Diego Simeone v zadnjih dneh tako zelo poudarjal značilnosti svoje ekipe, mu Ramos ni želel ostati dolžan. In mu ni. Simeone je govoril o fantih z ulice, o srcu, o bojevitosti, o nepopustljivosti, o težkem odraščanju in o tem, zakaj so to prednosti Atletica v boju z mestnim tekmecem Realom.

"Poslušal sem vse te stvari in nisem mogel verjeti. Da, ok, danes igram za Real, moji soigralci tudi. Toda ne vem, zakaj vas nekdo prepričuje, da smo odrasli na Beverly Hillsu. Zase in še za nekaj fantov vem, da prihajamo iz 'baria', iz nadvse neprijetnih sosesk, in da nismo imeli ničesar."

Ramos je do solz nasmejal praktično vse prisotne novinarje in od njih celo dobil aplavz. Prave ovacije pa so ga pričakale, ko se je pred treningom vrnil v slačilnico. In dejstvo je, da je Ramos imel prav. V Sevilli je zares odrasel v brezpotjih in v pomanjkanju, njegov duh pa je temu primeren.

"Tudi mi se znamo boriti, tudi mi znamo igrati na glavo. Atletico je spoštovanja vreden nasprotnik, toda poudarjati, da je bolj srčen in bolj 'uličarski', je čista neumnost," je še poudaril Ramos in, še enkrat, težko se je z njim ne strinjati. Je pa na drugi strani treba razumeti Simeoneja, ki največ gradi ravno na duhu.