© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.12.2016 18:41:17

Kakšen preobrat v razmišljanju Teveza: To je izrekel pred šestimi leti

Reuters

Ni ne prvi ne zadnji nogometaš, ki bo v izjavah prehodil pot od severnega do južnega pola.

Carlos Tevez je s prestopom v Kitajsko premier ligo postal najbolje plačani nogometaš na svetu. Ampak še pred nekaj leti je imel povedati marsikaj glede nogometa in smeri, v katero je plul najpopularnejši šport na svetu.

Pred šestimi leti, ko je kruh (zelo dober kruh) služil pri Manchester Cityju, je namreč izjavil naslednje: "Nočem več igrati. Sit sem nogometa, prav tako pa ljudi, ki delujejo v nogometu. Resno vam pravim, ne želim več igrati."

To seveda še ni vse, za 'TyC Sports' je takrat nadaljeval s tirado proti modernemu nogometu. "V nogometu se vse vrti okoli denarja in tega ne maram. Toliko je agentov z mladimi nogometaši ... Obupno je, kako ti mladeniči želijo le denar in jim je vseeno za osvajanje lovorik." 

Navijači seveda niso pozabili, da je Tevez nekoč tako ostro napadel moderni nogomet, katerega del je uradno postal v zadnjem času. "Danes je v nogometu toliko pokvarjenih ljudi, zato se moraš boriti z vsemi. Tudi tega sem že sit." 

Pred šestimi leti torej sit vsega, kar ponuja nogomet, danes pa najbolje plačani nogometaš na svetu daleč od oči javnosti v kitajskem nogometu. Nenavadna je pot nogometaša.