© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.12.2016 14:36:51

Ne Ronaldo ne Messi ... Najuglednejši angleški časnik popolnoma šokiral z izborom nogometaša leta!

Sloviti The Guardian je razmišljal povsem drugače kot vsi ostali podobni izbori. Morda celo preveč drugače?

Ne Cristiano Ronaldo, ne Lionel Messi, ne kateri od junakov lige prvakov, ne kateri od junakov Eura. Nogometaš leta po izboru kultnega Guardiana je postal branilec Cagliarija Fabio Pisacane. Da, prav ste prebrali, Cagliarija. In da, prav ste prebrali, Fabio Pisacane. 

Prvič v zgodovini je kateri od glavnih izborov nagrado podelil po drugačnih kriterijih. Prvič v zgodovini so prednost pred zadetki, sijajnimi predstavami in lovorikami dobili neskončna odločnost, brezmejna volja in nečloveška vztrajnost.

Pisacane je bil pri 14 letih popolnoma paraliziran zaradi bolezni z imenom Guillan-Barejev sindrom, toda najprej je premagal bolezen osrednjega živčevja, nato več let uspešno okreval do popolne povrnitve mišične moči in počasi spet začel igrati nogomet.

Jasno, najprej na zelo nizki ravni, toda napredoval je, vztrajal je, po besedah zdravnikov je dosegel nemogoče. V tej sezoni je branilec pri 30 letih debitiral v serie A in tako navdušil ugledni časnik, da je prekinil razmišljanje v drugi smeri.

"Nisem si mislil, da se je moja zgodba dotaknila ljudi izven Italija, sploh pa tako pomembnih in uglednih ljudi. Sploh ne vem, kaj naj rečem, zgodilo se je nekaj nepredstavljivega," je ob tem med drugim povedal Pisacane.