© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
29.12.2016 11:51:12

Uefa in Barcelona zakopali bojno sekiro: Čeferin s Katalonci dosegel pomemben dogovor

Reuters

Barcelona očitno ne bo več tako redno polnila Uefine blagajne.

Nekdanji predsednik slovenske nogometne zveze Aleksander Čeferin je na čelu Uefe že več kot 100 dni, prejšnji teden pa je sestankoval tudi z vodilnimi možmi nekaterih evropskih velikanov.

Med drugim se je sestal tudi z vodstvom Barcelone, zdaj pa so španski mediji razkrili, o čem je tekla beseda in kaj sta se strani dogovorili. Tema pogovorov je bila tudi sprememba formata elitne lige prvakov, saj si nekateri želijo bolj zaprte lige, a vsaj za zdaj to še ne bo prišlo v poštev. Bolj zanimiv je bil dogovor, ki ga je Barcelona sklenila z Uefo oziroma obratno.

Čeferin je namreč Barceloni ponudil roko sprave in ji zagotovil, da bodo njenim navijačem na stadionu Camp Nou dovolili uporabo katalonskih zastav in je zaradi tega ne bodo več kaznovali. Te so seveda prisotne na vsaki tekmi, toda Uefa je tovrstne rekvizite označila za politično neprimerne, zaradi česar je katalonskega velikana po vsaki domači tekmi v ligi prvakov doletela visoka denarna kazen. Barcelona bo posledično umaknila tudi tožbo proti Uefu na Casu, kamor se je obrnila ravno zaradi katalonskih zastav.

To pa še ni vse. Po poročanju španskih medijev je Čeferinu še obljubila, da bo podprla vse projekte, ki bodo pod okriljem Evropske nogometne zveze, hkrati pa nasprotovala oziroma ne bo podpirala tistih, ki ne bodo Uefini.