© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.12.2016 09:27:43

Iluzije Pepa Guardiole: Kaj so to drseči starti?

Porota še vedno išče odgovor, ali je Pep Guardiola čudodelec nogometa. Tega morda nikoli ne bo moč do potankosti razčleniti, je pa bil sinoči Španec precej na udaru kritik.

V prvi vrsti zaradi poraza proti aktualnemu prvaku Leicester Cityju (4:2). V osnovi poraz proti prvaku iz lanske sezone ne bi bil kdo ve kako usoden, ampak podoba Cityja, ni bila ravno blesteča, medtem ko lisice pred tem v domači ligi niso blestele, poleg tega pa so v ligi prvakov (s kombinirano postavo) postregle s pravo katastrofo, ko je bil od njih boljši Porto s kar 5:0.

Pep Guardiola je na tiskovni konferenci po tekmi dejal naslednje: "Ne, nisem razočaran s svojimi igralci. So dovolj stari, da vedo, kaj se je zgodilo in da bodo iz tega povlekli le najboljše."

Katalonec na klopi Cityja je priznal, da je bila taktična priprava na Leicester zgrešena, a obenem pravi, da ga bodo metode, s katerimi je bil tako uspešen pri Barceloni in Bayernu rešile iz tega položaja. Je pa ob tem treba poudariti, da decembra še nikoli z nobenim klubom ni bil tako nizko na lestvici, kar četrto mesto za Španca zagotovo je ob vseh milijonih, ki jih je za igralce zapravil to poletje.

"Moram popraviti nekaj zadev, to je res. Hočem igrati nogomet tako, kot se počutim. Osnova, ki jo imamo, je zelo dobra," iz svoje kože ni mogel Guardiola. "Zato ne morem reči, da smo igrali slabo in da nismo imeli namena igrati kreativno. Po drugem golu smo zaigrali bolje. Moramo kontrolirati srečanja. V svoji karieri nisem dobival veliko golov, zato moram zdaj to analizirati."

guardiola re
Reuters

Premier liga se za zdaj ni pokazala ravno enostavna za 'udomačiti', česar se izkušeni strateg na klopi meščanov zaveda: "V premier ligi so stvari drugačne, a hkrati je igrišče enako, 11 proti 11. Vem, da je ideja dobra in da bo dobra še naprej."

Novinarji so sinoči namigovali, da so morda za slabo podobo ekipe krivi prejšnji prestopni roki, preden se je usedel na klop Cityja. "Ne, tega nisem rekel. Ne, ne in ne. Ne pritožujem se zaradi stvari, ki so se dogajale prej. Ne, ne, ne. Sem človek, ki se nikoli ne pritožuje zaradi preteklosti. Če ne bi maral situacije, se ne bi nikoli podal sem. Prišel sem, ker sem potreboval izziv." No, in sedaj ga zagotovo ima pred seboj. 

Še naprej ga bo imel, če ne bo dobival drsečih startov in dobival dvobojev na sredini igrišča. Na sinočnji tekmi tako ni uspel dobiti niti enega dvoboja. "Tipično angleško, da se veliko poslužujejo drsečih startov. Sam nisem trener za takšne stvari, tako da ne treniram teh startov. Hočem igrati dobro, zadevati in igralce prisiliti, da se vključujejo v napade. Kaj so to drseči starti? Vem, da moramo dobiti nekaj dvobojev, toda ko igraš dobro, je to samoumevno. Po štirih minutah in po zaostanku z 2:0, igralcem ni lahko." 

Še naprej pa ni bil impresioniran zaradi vprašanja: "Vem, da je to en vidik tekme, a ne bomo zmagovali ali izgubljali zaradi teh dvobojev."