© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
11.12.2016 08:44:09

Ali je bil Maribor resnično oškodovan? In to kar dvakrat? (video)

Drago Wernig - TAKA

Mariborski nogometaši so v soboto izgubili na sicer težkem gostovanju v Domžalah, po mnenju privržencev vijoličastih pa sta bili sporni predvsem dve sodniški odločitvi.

Vodilni Maribor v soboto ni izpolnil cilja in izgubil na težkem gostovanju v Domžalah. Domači nogometaši so slavili s 3:2, po mnenju številnih privržencev štajerskega ponosa pa je bil Maribor močno oškodovan. Glavni delivec pravice Roberto Ponis naj bi prvo večjo napako storil v 61. minuti, ko je v korist domačih in pri izidu 2:2 dosodil enajstmetrovko (spodnji posnetek pri 2:00). To je zakrivil Denis Šme, ki naj bi v kazenskem prostoru igral z roko, a je šele počasni posnetek v televizijskem prenosu na to odločitev vrgel senco dvoma. Kakorkoli že, Domžalčani najstrožje kazni niso izkoristili, izkazal pa se je Jasmin Handanović, ki je mojstrsko ubranil strel Slobodanu Vuku.

Druga sporna sodniška odločitev pa se je zgodila v zadnjih minutah obračuna. Bilo je v 85. minuti, ko je enega od domačih nogometašev v kazenskem prostoru žoga zadela v roko, po mnenju sodniške ekipe pa Jure Balkovec ni namerno igral z roko. Ali pa so jo spregledali ... Sodniška piščalka je ostala nema, gledalci še tretje enajstmetrovke na tem obračunu niso videli, ostalo pa je tudi pri končnem izidu 3:2. Ta dogodek si lahko ogledate v spodnjem posnetku od 3:28 naprej.