© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
06.10.2016 09:56:51

Vučkićev trener pod plazom kritik: Ali ga bo zaradi pretkane goljufije doletela kazen?

twitter

Kako obiti stroga pravila angleške nogometne zveze? Za pretkane angleške stratege očitno ni ovir.

Stuart McCall je trener Bradforda, katerega barve brani tudi slovenski nogometaš Haris Vučkić. V torek se je s soigralci pomeril v nižjeligaškem angleškem pokalu in slavil z 2:1, med strelce pa se je vpisal tudi nekdanji član Domžal.

To je bila sicer le ena od mnogih tekem, ki so bile na sporedu v tem krogu, nihče pa verjetno ni pričakoval, da bo tudi najbolj v središču pozornosti. Za precej prahu je namreč poskrbela menjava vratarja že v tretji minuti obračuna. 

Colin Doyle je moral mesto na zelenici prepustiti Rouvenu Sattelmaierju. Kaj takšnega bi lahko pričakovali, če bi se čuvaj mreže poškodoval, toda temu ni bilo tako. Pomočnik trenerja je po tekmi zgodnjo menjavo pojasnil z besedami, da je imel slabih 45 sekund, zaradi česar so ga zamenjali.

Seveda temu nihče ni verjel, kmalu pa je postalo jasno, zakaj je prišlo do te poteze. Zveza je namreč pred začetkom sezone uvedla novo pravilo, po katerem mora biti v ekipi vsaj pet igralcev, ki so igrali na prejšnji oziroma bodo igrali na naslednji ligaški tekmi ali pa tistih pet, ki imajo v letošnji sezoni največjo minutažo.

S Colinom Doylom so seveda izpolnili kvoto tistih petih igralcev in tako ugodili pravilom, kljub temu pa bo vodstvo tekmovanja podrobno preučilo dogajanje na tekmi, zaradi česar ne izključujejo, da bi bil Bradford lahko tudi kaznovan.